Ankara Büyükşehir Belediyesi Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları projelerini tamamladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in metro ağını genişletmek amacıyla Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları projelerini tamamlayarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teslim etti.

Artan nüfus ve araç sayısından kaynaklanan trafik sıkışıklığını azaltmak için yeni metro hatları hazırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak Metrosu'nun (Dikimevi-Natoyolu) ardından Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları projelerini tamamladı. Bu projeler, bakanlık tarafından incelenecek ve onaylanacak.

YAVAŞ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni metro hatlarıyla ilgili son durumu sosyal medya hesaplarından duyurdu. Başkan Yavaş, Mamak Metrosu'nun ihale aşamasında olduğunu ve Koru Bağlıca-Koru Yaşamkent Uzatma Hattı ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hattı projelerinin tamamlandığını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teslim edildiğini belirterek, Kızılay-Dikmen ve Çayyolu-Sincan Hatları dahil olmak üzere toplam 51,33 km'lik 5 yeni metro hattı projesinin çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı.

Havalimanı Metrosu'nun sorumluluğunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında olduğunu açıklayan Yavaş, bu nedenle belediyenin bu konuda bir çalışma yapamadığını da ekledi.

Başkent Ankara'da raylı sistem ağını genişletme hedefi doğrultusunda, Dikimevi-Natoyolu (Mamak), M2 Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent, M4 Şehitler-Ovacık, M5 Kızılay-Dikmen ve M6 Çayyolu-Sincan hatlarının projeleri sürdürülüyor. Bu yeni hatların tamamlanmasıyla Ankara'ya toplamda 51,33 kilometrelik raylı sistem hattı kazandırılmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri