Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Ulus Şefkat ve Barınma Evi yeniden hizmete açılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Ulus Şefkat ve Barınma Evi, bir yıldan fazla süren kapsamlı bakım-onarım çalışmalarının ardından yenilenen haliyle tekrar hizmet vermeye başlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi her vatandaşa destek olmayı sürdürüyor. Ulus Şefkat ve Barınma Evi, tamamlanan bakım-onarım çalışmaları sonrasında hizmete hazır hale getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tedavi amacıyla başka illerden Ankara'ya gelen ve konaklama imkanı olmayan hasta ve hasta yakınlarını şefkat evlerinde ücretsiz olarak ağırlıyor.

TOPLAM 5 ŞEFKAT EVİ ÜCRETSİZ DESTEK VERECEK

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Ahmetler, Etlik, Rüzgârlı, Onkoloji ve tamamlanan tadilat çalışmalarıyla Ulus olmak üzere toplam 5 şefkat evi, sosyo-ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlara destek sağlıyor. Evsiz ve kimsesizlere barınma olanağı sunan Ulus Barınma evi, yılın her günü ve 24 saat boyunca konaklama, yemek ve yıkanma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ulus Şefkat ve Barınma Evi, vatandaşlardan gelen talep üzerine başlatılan kapsamlı bakım-onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yenilenmiş haliyle hizmete açıldı. 5 kat ve 27 odadan oluşan tesis, her odada ranza, yatak ve ranza bulunduruyor. Ayrıca, merkez binada yer alan yemekhane, dinlenme salonu, mescit ve çamaşırhane ücretsiz olarak hizmet verecek.

BU HAFTA İÇİNDE YENİDEN HİZMETE AÇILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki Ulus Şefkat ve Barınma Evi'nin yaklaşık bir yıl süren bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, bu hafta içinde yeniden hizmete açmayı planladıklarını ifade etti. Yanmaz, Şefkat Evlerinin şehre gelen hasta ve hasta yakınlarını ücretsiz olarak misafir ettiği bir merkez olduğunu ve barınma evlerinin, Başkan Mansur Yavaş'ın belirttiği gibi soğuk hava koşullarında kimsenin dışarıda kalmaması amacıyla hizmet verdiğini söyledi. Yanmaz, Ankara'da sokakta yaşayan vatandaşların 153 numaralı hattı arayarak kendilerine bildirmeleri halinde, yenilenen barınma evinde misafir edileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri