Ankara Büyükşehir Belediyesinden 101. Yıl özel kutlaması: "TC Yaşasın Cumhuriyet Tüneli" ziyarete açıldı

Cumhuriyet'in 101. yılına özel olarak hazırlanan "TC Yaşasın Cumhuriyet Tüneli", Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı büyük havuz önünde ziyarete açıldı. Yavaş, açılış konuşmasında "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet! Bu sözler söyleyemeyenlere inat, Ne mutlu Türk'üm diyene!" dedi.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Türkiye'de ilk kez yapay zekâ destekli bir deneyim sunan TC Yaşasın Cumhuriyet Dijital Tüneli, Cumhuriyet'in değerlerini, Kurtuluş Mücadelesi'ni, Atatürk İlke ve inkılaplarını yönetmeyi görsel bir şölenle yaşatmayı amaçlıyor.

LED teknolojisi ile “T” ve “C” harfleri şeklinde özel olarak tasarlanmış bu tünel, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların ziyaretine sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet'in 101. yılını coşkuyla karşılayacak bu özel tüneli deneyimlemeye tüm Ankaralıları davet etti.

TC Yaşasın Cumhuriyet Dijital Tüneli, 26 Ekim - 29 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet'in 101. yılı kutlamaları kapsamında yapılan “TC Yaşasın Cumhuriyet Tüneli” açılışında anlamlı bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Cumhuriyet'in kuruluş tarihindeki anekdotlar paylaşan Yavaş, Türkiye'nin hikayesinin sadece bir dönem değil, yüzyıllar boyunca verilen mücadelelerin bir sonucu olduğunu ifade etti. Yavaş, “Cumhuriyetimizin hikayesi, Anadolu'ya ilk girdiğimiz 1071'den 1453'e, 1453'ten 1923'e ve 1923 yılından günümüze kadar nesiller boyunca ödediğimiz bedellerin, yapılan fedakarlıkların ve el ele verilerek çelikten ipten ördüğümüz bağlarımızın ortak gözyaşlarımızın başarılarımızın ve zaferlerimizin bin yıllık hikayesidir” dedi

"CUMHURİYETİN İLKELERİNE SAHİP ÇIKMAYA KARARLIYIZ"

Başkan Yavaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinin korunmasının belirtildiğini belirterek, son dönemde anayasanın ilk dört maddesine yönelik tartışmalara da dikkat çekti. "Görüyoruz ki, cumhuriyet öncesi dönemdeki işgallere benzer şekilde, sonu belki de toprak taleplerine gidecek ve ülkenin bölünmesine kadar götürecek gelişmeler var. Yakın zamanda çeşitli ağızlardan anayasanın ilk 4 maddesini hedef alan açıklamara şahit olduk. Ulus devletin yerine küçük devlet planları olduğunu hepimiz görüyoruz. Bizler Atatürk'ün Cumhuriyeti ve ülkeyi emanet ettiği nesiller olarak, ülke sınırlarımızın başka devletler tarafından çizilmesine, bütünlüğümüze karşı aynı milli mücadelede olduğu gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek asla izin verilmeyeceğini bilmenizi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yavaş, Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü savunmanın kendi vatandaşının görevini vurgulayarak, Cumhuriyet'in her kesiminde kucaklayıcı olduğuna dikkat çekti.

"SÖYLEYEMEYENLERE İNAT NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!"

Yavaş konuşmasını şu anlamlı sözlerle sonlandırdı: "Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı bizim kırmızı çizgimizdir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet! Bu sözler söyleyemeyenlere inat, Ne mutlu Türk'üm diyene!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri