Ankara Büyükşehir Belediyesinden kritik uyarı: Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji'den yapılan açıklama doğrultusunda vatandaşları kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyardı.

Yapılan açıklamada, 8 Haziran 2024 Cumartesi tarihinde öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar etkili olacak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi, tüm ekipleriyle teyakkuz hâlinde olduğunu ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını rica etti. Meteoroloji'nin uyarısına göre, yağışın başlama zamanı 8 Haziran 2024 saat 12.00, bitiş zamanı ise aynı gün saat 21.00 olarak bildirildi.

Vatandaşların, özellikle yağış anında güvenliklerini sağlamak için gerekli önlemleri almaları, mümkün olduğunca dışarıda bulunmamaları ve araç kullanırken dikkatli olmaları istendi. Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir acil durumda vatandaşların belediye ekiplerine ve ilgili kurumlara ulaşabileceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri