Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sokak hayvanları için önemli proje: İşte, projede dikkat çeken detaylar!

Ankara'da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir çalışma başlatılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, mücavir alanlarda yaşayan ve yaklaşık 4 bin 800 sokak hayvanını kapsayacak bir proje başlatıyor.

Bu proje kapsamında, sokak hayvanları kısırlaştırılacak, tedavi edilecek ve rehabilitasyon sürecinden geçirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, veteriner işleri şube müdürlüğü koordinasyonunda, ayda yaklaşık 600 hayvanın toplanacağı bu projeyi 8 ay boyunca sürdürecek. Bu süre zarfında, toplamda 4 bin 800 sokak hayvanı kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon, işlemlerinden sonra tekrar yaşadıkları bölgelere geri bırakılacak.

Hayvanların toplanması ve taşınması, mevcut yasal düzenlemelere uygun olarak gerçekleştirilecek. Ekipler, sokak hayvanlarını yakalama, nakletme, denetleme ve idari işler için özel olarak oluşturulacak.

Ekipler, vatandaşların olası tepkilerine karşılık sükûnetle ve tartışmaya girmeden işlerini yapacaklar. Bunun yanı sıra, çalışma sırasında hayvanların sağlığına ve emniyetine büyük önem verilecek. Gerekli ekipmanlar kullanılarak, hayvanların konforlu bir şekilde nakli sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri