'Ankara çalımı'

İrfan Can Kahveci'nin attığı enfes gol Ankara ve Gençlerbirliği'ni tekrar futbol gündemine oturttu.

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Fenerbahçe’nin evinde Sivasspor’u 4-1 yendiği maçta İrfan Can Kahveci attığı golle taraflı tarafsız tüm futbol severlerin beğenisini kazandı. Gol öncesinde attığı çalımla rakibi zor duruma düşüren milli oyuncu golün ardından da büyük bir sevinç yaşadı.

Sosyal medyada “Ankara çalımı” adıyla anılan bu çalımın hikayesi ise İrfan Can Kahveci’nin Gençlerbirliği günlerine kadar uzanıyor.

HURŞUT MERİÇ ETKİSİ

Gençlerbirliği’nde uzun yıllar forma giyen ve oynadığı dönemde her zaman altyapı oyuncularıyla yakın ilişkiler kuran Hurşut Meriç bu golün arka planında olan isimdi.

İrfan’ın yıllar önce yaptığı bir röportajın ardından son olarak maç röportajında da bu etkiye değindi. İrfan, "Gençlerbirliği'nde Hurşut Meriç vardı. Altyapıdayken onu izliyordum. O çalımı ondan görmüştüm.” diyerek yine Hurşut Meriç’in hakkını teslim etti.

Hurşut Meriç, seri çalımları, beklenmedik hamleleriyle rakiplerini zor durumda bırakıyor ve bu çalımla kendine diğer rakiplere göre büyük avantaj sağlıyordu.

ARDA GÜLER DE YAPIYOR

Son olarak Gençlerbirliği’nin İrfan Can Kahveci gibi Türk futboluna kazandırdığı isimlerden olan Arda Güler’in de Real Madrid antrenmanında rakiplerini bu çalımla geçmesi gündem olmuştu.

Hem İrfan hem de Arda’dan gelen bu arka arkaya çalımlar da Hurşut Meriç imzalı bu hareketin, “Ankara Çalımı” diye sosyal medyada konuşulmasını sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri