HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
Kurucu CEO Nagihan Çakır Yılmaz, gerçekleştirilen basın toplantısında, yatırımın ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ve doğru ürünü üretecek bir tesis olacağını belirtti.
Tesis, saatte 10 ton atık işleyebilecek kapasitede olacak. İlk etapta iki vardiya olarak çalıştırılarak günlük 160 ton atık işleme hedefleniyor. Yılmaz, tesisin, atığı enerji değeri olan bir yakıta dönüştüreceğini ifade etti. Tesiste, atıklar arasında evsel ve endüstriyel atıkların yanı sıra tehlikeli ve kontamine atıkların da işleneceğini vurguladı.
ATY VE ÇEVRESEL FAYDALARI
ATY, genellikle çimento fabrikalarında kömür alternatifi olarak kullanılıyor. Yılmaz, üretilen ATY'nin ithal edilen kömüre alternatif olmasıyla ekonomik açıdan önemli bir değer taşıdığını belirtti. ATY üretimiyle, düzenli depolama alanlarının daha az kullanılmasının sağlanacağına ve böylece çevresel problemlerin önüne geçileceğine dikkat çekti.
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİ
Yılmaz, ATY üretiminin nesli tükenen kömür gibi hammaddelerin kullanımını azaltarak sürdürülebilir enerji üretimine katkı sağladığını vurguladı. ATY'nin enerji yoğun sektörlerde kullanıldığını ve bu sayede enerji kaynaklarının daha etkin kullanıldığını belirtti.
DG Doğru Geri Kazanım'ın Kurucu CEO'su Nagihan Çakır Yılmaz, bitkisel atık yağ toplama sektöründeki çalışmaları ve çevreci girişimleri dolayısıyla "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Ödülü"ne layık görüldü. Yılmaz, atık yönetim şirketi olarak entegre bir yapı oluşturarak gelecek yıllarda biyodizel üretimi gibi yeni alanlara da yöneleceklerini belirtti.
DÖNÜŞTÜREN KADINLAR DERNEĞİ VE GELECEK PLANLARI
Nagihan Yılmaz, Dönüştüren Kadınlar Derneği'ni kurarak kadınların dönüştürücü gücüne odaklandıklarını ifade etti. Derneğin çeşitli etkinliklerle kadınların katılımını artırmayı hedeflediğini ve bu yılın dönüşüm yılı olacağını vurguladı.