Ankara esnafı dertli, Çıkrıkçılar'da 'tadilat muamması'

Çıkrıkçılar esnafı, 2021 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi açılan “Çıkrıkçılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” projesinin detaylarını aktardı.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara'nın bel kemiği olan Çıkrıkçılar Yokuşu'nun, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından 2021 yılında açılan “Çıkrıkçılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” ihalesi ile alt yapı ve dış cephe olarak yenilenmesi planlandı.

“Çıkrıkçılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” projesinin son durumunu öğrenmek adına Çıkrıkçılar esnafı ile gerçekleştirilen görüşmede, proje yapımı adına iki yıldır herhangi bir eylemin gerçekleştirilmediği, Büyükşehir Belediyesinin önümüzdeki günlerde mülk sahibi esnaf ile tekrardan bir araya geleceği öğrenildi.

Esnaf, Çıkrıkçılar Yokuşu adına belediyenin daha etkin çalışmalar gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek, "Buradaki herkes kendi dükkanının önünü farklı farklı düzenledi. Herkesin tabelası farklı, rengi farklı. Belediyenin buradaki etkin çalışmasıyla daha düzenli, daha tertipli bir görüntü oluşturulabilir. Ancak, buradaki yol bile sil baştan hiç yapılmadı. Hep üstüne döküldü. Buraya her gün yerli-yabancı birçok turist geliyor. Burası, Kale'ye çıkan bir yol. Kendisine özgü bir havası var. Tarihi sayılabilecek binalar var. Değerlendirilmesini istiyoruz ancak bazı esnaf arkadaşlarımız işlerin aksayabilmesinden dolayı dükkandan uzaklaşmak istemiyor." dedi.

Gonca Giyim Sahibi Şemsettin Öztürk ise 97’den beri Çıkrıkçılar'da esnaflık yaptığını belirterek, proje hakkında konuştu.

Öztürk, "Bizler projenin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Dış cephe maliyeti belediye tarafından karşılanacak ancak alt yapı masrafını mülk sahibi ödeyecek. Ancak bu maliyetin ne kadar olduğunu bile bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Proje adına iki yıl önce ilk kez Hacı Bayram Kültür Merkezi'nde bir toplantı gerçekleştirildiğini aktaran Öztürk, "Bir sonraki görüşme bir yıl önce yapıldı. O toplantıda ise dış cephenin nasıl yapılacağı, nasıl olacağı konuşuldu. Biz, iki kere görüşmeye gittik ancak bir icraat halen daha yok. Tekrardan bir görüşme daha olacak." bilgisini aktardı.

"TADİLAT UZUN SÜRERSE ESNAF ZOR DURUMDA KALIR"

Esnafın çekincelerini anlatan Öztürk, "Burası Ulus'un en işlek yerlerinden biri... Buraya zengini de fakiri de geliyor. Bu yüzden tadilatın ne zaman başlayacağı, ne zaman biteceği bizim çok önemli. Tadilat uzun sürerse buradaki esnaf zor durumda kalır. Bu yüzden insanlar tedirgin.

Bir diğer konu ise mülkiyet sahiplerinden karşılanmasını istedikleri masraflar... Bu masrafların ne kadar olacağını bilemiyoruz. Belediyenin bu miktarı bize bildirmesini istiyoruz. Bizler de o fiyatın yazdığı sözleşmeye imza atacağız ya da atmayacağız. Yani, bir sözleşmenin yapılmasını ve bu sözleşmede hem tadilatın süresinin hem de bizlerin ödeyeceği masrafın miktarının yazılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri