Ankara Etimesgut’ta akşam tarifesi: Araçlar kaldırımda, yayalar yolda

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, akşam saatlerinde yaşanan bir sorun giderek büyüyor. Kaldırımlara park eden araçlar, yayaların geçiş yollarını kapatarak, onların yola çıkmasına neden oluyor. Bu durum, yaya güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Ankara Etimesgut’ta yayaların güvenliği için kaldırımlara araç park etmek yasak olmasına rağmen, bazı sürücüler bu kurala uymuyor. Etimesgut’ta, özellikle akşam saatlerinde araçların kaldırımlara park etmesi, yayaların geçiş yollarını engelliyor. Bu nedenle yayalar, güvenli olmayan araç yolunda yürümek zorunda kalıyor.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ BU ŞEKİLDE TEHLİKEYE ATILIYOR"

Akşamın karanlığında torunlarıyla birlikte yolun ortasından yürüyen Nuray T, kaldırımdan yürüyemedikleri için mecburen yolun ortasından gittiğini hem önden hem de arkadan gelen aracı takip etmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Nuray T, “Etimesgut’ta gündüzleri de karşılaştığımız bu durum akşamları daha çok yaşanıyor. İnsanlar kaldırımları işgal ettikleri için biz de mecburen yolun ortasından gidiyoruz. Karanlıkta birden gelen aracı göremiyoruz. Can güvenliğimiz bu şekilde tehlikeye atılıyor.” diye konuştu.

Kaldırımlar, yayaların güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri için ayrılmış olmasına rağmen bu alanlara araç park etmek hem yasal hem de güvenlik açısından sorun oluşturuyor. Kaldırımlara park etmek, 2024 yılı itibarıyla 691 TL ceza ile sonuçlanabiliyor.

Bu sorunun önüne geçmek için belediyelerin alternatif park alanları oluşturması gerekiyor. Park yerleri ile ilgili düzenlemeler yaparak, araç sahiplerine daha uygun ve güvenli park seçenekleri sunulması, yaya güvenliğinin sağlanmasında önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri