Ankara Etimesgut'ta glutensiz yaşama destek

Ankara Etimesgut Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla çölyak hastalarına yönelik önemli bir destek projesi başlatmıştı. Belediye, ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastaları için glütensiz gıda ürünlerinden oluşan özel gıda paketleri hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

Etimesgut'ta glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan temel ihtiyaç kolileri, başvuruda bulunan çölyak hastalarına Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce ulaştırılmaya başlandı.

İKİ AYDA BİR VERİLECEK

Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Coşar, koli desteğinin 2 ayda bir periyodik aralıklarla devam edeceğini bildirmişti. Coşar, gıda kolilerinden yararlanmak isteyen çölyak hastalarının, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne, hastalığa dair sağlık raporu, kimlik fotokopisi ve ikametgâh belgesiyle başvuruda bulunabileceğini kaydetmişti.

Etimesgut Belediyesi ilçedeki mahalle muhtarları aracılığıyla başvuruda bulunan ailelere kolilerin dağıtımını gerçekleştiriyor. Piyade Mahallesi Muhtarı Aygül Tügen, yaptığı paylaşımda kolilerin ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildiğini duyurdu.

Muhtar Tügen, Etimesgut Belediyesi tarafından Piyade Mahallesi muhtarlığımıza gluten hassasiyeti olan vatandaşlarımıza koli yardımı yapılmıştır. Mahallemiz ve şahsım adına belediyemize teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

PROJENİN AMACI

Etimesgut Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu projeyle, çölyak hastalarının dengeli ve yeterli beslenmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor. Başvuruda bulunan çölyak hastalarına zor bulunan ve yüksek fiyatlarla satılan glütensiz gıda ürünlerinden oluşan temel ihtiyaç kolileri dağıtılarak hem ailelerin bütçelerine de destek olunmak hedefleniyor.

KOLİ İÇERİĞİ

Gıda kolilerinin içeriğinde, mısır makarnası, puding, tarhana, karabuğday unu, irmik, bulgur, un, galeta, kurabiye, kahvaltılık gevrek, gofret, glütensiz erişte ve yulaf ezmesi gibi çölyak hastalarının tüketimine uygun ürünler yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri