Ankara Etimesgut’ta otobüs çilesi: Kuyrukta saatlerce bekleyen vatandaş perişan!

Başkent Ankara’da okulların açılmasıyla birlikte işe gitmek, Etimesgut ve Sincan hattında yaşayanlar için adeta bir çileye dönüştü. Otobüslerde yer bulamayan vatandaşlar duraklarda kuyruk oluşturup dakikalarca bekliyor. "Daha işe gitmeden yoruluyoruz." diyen vatandaşlar, EGO ve Özel Halk Otobüsleri'nin seferlerinin artırılmasını talep ediyor.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Yetersiz otobüs seferleri ve yoğun nüfus nedeniyle, özellikle İstasyon Caddesi'nde sabah saatlerinde duraklarda bekleyen vatandaşlar, otobüse binmek için büyük zorluk yaşıyor. Dolu gelen otobüsler duraklara yanaşmadan geçerken; işe yetişmeye ve okula gitmeye çalışan vatandaşlar ise bu durum karşısında mağduriyet yaşıyor.

DURAKTA BEKLEYİŞ ÇİLESİ

İşe gitmek için durakta bekleyen vatandaşlar, sık sık otobüslerin dolu olması sebebiyle adeta yarışa giriyor. Dolu gelen otobüslere binmek için kapıları zorlayan yolcular kimi zaman kapılara sıkışma tehlikesi yaşıyor.

Otobüslere binilemeyen duraklardaki kuyruklar uzadıkça vatandaşların sabrı da tükeniyor. Etimesgut İstasyon Caddesi’nde durakta bekleyen bir yolcu, durumun zorluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Yarım saattir bekliyorum, ama gelen otobüsler dolu olduğu için durmuyor. Sabah saatlerinde otobüsler tamamen dolu oluyor. İşe geç kalıyoruz ve patronlarımıza bunu anlatmakta zorlanıyoruz. Erken çıksak bile yine de otobüse binmek neredeyse imkânsız hale geliyor. Saat 8:00’a kadar bu yoğunluk sürüyor, ancak sonrasında otobüslerde yer bulabiliyoruz.”

KÖRÜKLÜ OTOBÜS TALEP EDİLİYOR

Vatandaşlar, mevcut otobüslerin yetersizliğinden şikayetçi. Özellikle solo otobüslerin yerine daha fazla yolcu taşıyabilen körüklü otobüslerin seferde olması gerektiğini belirten bir başka yolcu ise yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekerek şunları söyledi: “Sincan bölgesinin nüfusu çok kalabalık, bu yüzden otobüsler zaten Sincan'da doluyor. Etimesgut’a geldiğinde duraklarda durmaya yer kalmıyor. Solo otobüsler yerine daha fazla yolcu taşıyabilen körüklü otobüsler verilirse bu sorun biraz olsun hafifler.”

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Etimesgut ve Sincan hattında sabahları yaşanan otobüs çilesi, vatandaşların işe ve okula zamanında ulaşmasını engelliyor. Yetkililere seslenen yolcular, otobüs seferlerinin artırılması ve daha geniş kapasiteli körüklü otobüslerin tahsis edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bu sıkıntılı durumun düzeltilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesinden atılacak adımlar, özellikle sabah saatlerindeki yoğunluğu hafifletme adına büyük önem taşıyor. Vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesinden çözüm bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri