Ankara Evren

25 ilçesi bulunan Ankara’nın adı en az duyulan ilçesi olan Evren, Ankara’nın keşfedilmeyi bekleyen ve adı daha fazla duyulması gereken bir ilçesi…

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara’da adı en az duyulan ilçedir Evren… Sosyal medya hesabı bile 22 Ağustos 2019’tan bu yana kontak kapatmıştır. Belediyenin internet sitesinde Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal’ın bayram tebriği ya da bir iki haber dışında bir gelişme bulamazsınız.

10 milyon TL’lik bütçesi, kendi halindeki gündelik işleriyle günler geçiyor Evren’de…

Nüfusu 3 bin olan Evren’de 13 mahalle var. Ankara’ya 180 kilometre uzaklıkta bulunan Evren’de Hirfanlı Baraj Gölü en önemli geçim kaynaklarından biri.

Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal, son olarak AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız’ı ziyaret ederek çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

ANKARA EVREN’İN TARİHİ…

Ülkemizde çok yerleşim yerinin tarihinin tam olarak kayıtlarda bulanmadığı yerleşim yerlerinden birisi de ilçemiz Evren’dir. Bu gerçeklerden hareket ile Evren’in tarihi zaten Şereflikoçhisar’dan ayrı düşünülemez bir gerçektir. Şereflikoçhisar tarihi incelendiğinde Evren ile ilgili kısa bilgiler zaten mevcuttur. Ancak bu bilgiler ışığında daha geniş ve daha detaylı bilgilere ulaşmak daha doğru olurdu. Biz de bunu yapmaya çalıştık. Evren (Çıkınağıl) kayıtlarda incelendiğinde bu topraklarda Hititler, Asurlar, Romalılar, Persler, Firikler ’in yaşadığı ve sonra Selçuklu ve Osmanlı Devletinin egemen olduğu görülmektedir. Yazılı bir kayıt olmakla birlikte Evren(Çıkınağıl) Müslüman Türk nüfusuna 1500 lü yıllarda Osmanlı döneminde padişah II. Beyazıt zamanında açıldığı ve yaklaşık Temmuz 2014 ‘te 514 yıllık tarihe sahip olduğu sanılmaktadır. Bu yerleşim yerine Kafkas kökenli Çerkezlerin yerleştiği daha sonraki yıllarda Rus işgalinden kaçanların Doğu Anadolu ‘dan gelerek yerleştikleri tespit edilmiştir.

Evren(Çıkınağıl) merkezdeki nüfusun büyük bir kısmı Kahramanmaraş, Gaziantep yöresinden gelen aşiretlerden, İç Anadolu’dan Nevşehir yöresinden ve Doğu Anadolu ‘dan Erzurum ve Gümüşhane yöresinden gelenlerden oluşmuştur.

EVREN BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

1973 yılında Ankara’nın Evren ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Evren İlçesinde tamamladı. Meslek hayatına Müteahhit olarak başladı ve halen devam etmektedir. 2004 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Ak Parti Evren Belediye Meclis Üyeliği olarak siyasete giriş yaptı. 2014-2019 yılları arası Evren Ak Parti İlçe Başkanlığı Görevini yerine getirdi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçiminde Evren Belediye Başkanlığına aday oldu ve Belediye Başkanı olarak seçildi. Hüsamettin Ünsal, evli ve 4 çocuk babası.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri