Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan İsrail protestosu

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Protestocular, Kocatepe Camii'nde kılınan akşam namazının ardından cami avlusunda toplandı ve Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Akşam namazını müteakip Kocatepe Camisi'nin avlusunda bir araya gelen platform üyeleri, ellerinde pankartlar ve dövizlerle İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayan sloganlar attı. Grup, yürüyüş boyunca tekbir getirerek İsrail'e olan tepkilerini dile getirdi.

"GAZZE'DE İNSANLAR DEĞİL İNSANLIK ÖLÜYOR"

Yürüyüş esnasında çevredeki vatandaşlar da protestoya destek verdi. İsrail karşıtı sloganlar eşliğinde Sıhhiye'ye ilerleyen grup, yürüyüşlerini olaysız bir şekilde tamamladı. Protesto boyunca güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, gösterinin huzurlu bir şekilde sona ermesini sağladı. "Gazze'de insanlar değil insanlık ölüyor", "Ankara, Gazze'nin yanında" dövizleri ile Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık İsrail'e tepki gösterdi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'nun bu yürüyüşü, Gazze'de süren saldırılara karşı duyarlılığı artırmayı ve kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri