Ankara Gölbaşı'nda engelliye engel olan sarı çizgiler ve otomobiller var

Ankara Gölbaşı'nda Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi'nin görme engelli sarı çizgileri hem kırık hem de çizgilerin ortasında rögar kapakları yer alıyor. Sarı çizgilere ve yaya geçitlerine park eden araçlar ise günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Gölbaşı ilçesinin önemli noktalarından biri olan Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi üzerinde, görme engelliler için oluşturulan sarı çizgi uygulamalarındaki sorunlar ve denetim eksiklikleri günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Cadde üzerinde yer alan sarı çizgilerin bir kısmının sökülmüş veya kırılmış olması, görme engelli vatandaşlar için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Özellikle Telekom ve atık su giderlerinin bulunduğu rögar kapaklarının sarı çizginin ortasında yer alması kazaların yaşanmasına davetiye çıkarıyor. Bu durum her vatandaş için problem teşkil ediyor.

Görme engelli sarı çizgisine park eden araçlar, kaldırımı kullanan yayalar için ve engelli vatandaşlar için büyük bir engel teşkil ediyor. Ayrıca yaya geçitleri üzerine park eden araçlar da denetim eksikliğini gösteriyor ve güvenli geçişleri zorlaştırıyor. Görme engelli sarı çizgisi üzerine park eden araçlar hem kaldırımı kullanan yayalar için hem de görme ve fiziksel engelli vatandaşların günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor.

BİLİNÇSİZ UYGULAMALAR VE DENETİM EKSİKLİKLERİ

Gölbaşı ilçesinin bu önemli caddesindeki görüntüler, yerel yönetimlerin bilinçsiz şekilde uygulamalarını ve denetim eksikliklerini ortaya koyuyor. Bazı vatandaşların duyarsızlığı ise bu sorunların daha da büyümesine neden oluyor.

Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, yerel yönetimlerin bu konulara seçim öncesi çözüm bularak gerekli çalışmaları yapmasını beklerken; sürücülerin ise gelişi güzel otomobillerini her yere park etmemelerini istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri