Ankara Mogan Gölü’ndeki sazlıklar bakımsızlıktan bankların önünde set oldu, göl manzarası kapandı

Ankara’nın doğal güzelliklerini barındıran Gölbaşı ilçesi, Mogan Gölü ile yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oluyor. Yazın ve kışın birçok vatandaşın vakit geçirdiği göl çevresinde sazlıklar bakımsızlık ve ihmalkarlık nedeniyle bankların önünü kapatarak manzaranın keyfini bozuyor. Hangi belediyenin konuyla ilgilendiği tam bir soru işareti…

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesinin ortak alanları içinde bulunan Mogan Gölü çevresinde sazlık alanı kimin temizleyeceği konusunda kafa karışıklığı yaşanırken; vatandaş bakımsızlıktan dolayı manzaranın tadını çıkaramıyor.

ÖNEMLİ TURİSTİK ALAN

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi, doğal güzellikleri ve Mogan Gölü ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir destinasyon olma özelliğini taşıyor. Ancak çocuk oyun alanları, göl etrafındaki yürüyüş yolu ve vapurla gölde gezi keyfi gibi birçok aktiviteye yapılabilmesi gereken Mogan Gölü çevresindeki bakımsızlık sorunu dikkat çekiyor. Doğal yapısı içerisinde onlarca çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan bölgede vatandaşların sevdikleriyle keyifli vakit geçirebilecekleri potansiyel bir alan mevcut. Fakat kış aylarının gelmesine rağmen sazlık alanlarda yapılmayan bakım, bankların önüne set kurarak gölü izleme keyfini engelliyor.

İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI

Mogan Gölü çevresindeki sorunun karmaşıklığı ise belediyeler arasında bölünmüş durumda. Gölbaşı Belediyesine ait olan bir kısım alan ile Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olan diğer bir kısım alan arasında bakım ve düzenleme sorumluluğunun belirsizliği, göl kenarında yaşanan bu olumsuzluğun çözümünü zorlaştırıyor.

Yerel yönetimlerden, Mogan Gölü çevresindeki bakımsızlık sorununa çözüm bulmaları ve turistlerin, Ankaralıların bu güzel alanı sorunsuz bir şekilde kullanabilmesi için ortak bir çaba göstermesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri