Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi'nde süreç devam ediyor

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ocak 2023'te ikinci ihale süreci tamamlanan ve Eymir Gölü yakınında toplam 740 bin metrekare alana inşa edilmesi beklenen Gölbaşı Millet Bahçesi'nin yakın tarihte açılması bekleniyor.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi, Eymir Gölü yakınında toplamda 740 bin metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Projedeki sulak alan ise 220 bin metrekare.

Proje kapsamında, Gölbaşı Millet Bahçesi içerisinde otopark, çocuk oyun alanı, kuş gözlem alanı, mescit, bisiklet yolu, millet kıraathanesi, koşu ve yürüyüş yolu, terfi alanı, spor alanları; su bitkileri bahçesi, ahşap iskeletler ve ahşap yürüme yolları, yoga çayırı, tarım parkı, evcil ve besi hayvanları alanı, meyve bahçesi, gürültü önleyici bitki perdesinin yer alması bekleniyor.

Gölbaşı Millet Bahçesi'nin her iki bölgesinde de güneş panelleri bulunuyor.

2022'DE TAMAMLANACAKTI

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nisan 2022'de Gölbaşı Millet Bahçesi'nin yıl içerisinde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak, proje 'ekolojik yaşantıyı tehdit edeceği' gerekçesiyle mahkeme kararıyla iptal edilmişti.

2023 yılında ise projenin ikinci ihalesi yapıldı ve toplamda bu projeye 98,3 milyon TL bütçe ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri