Ankara Gölbaşılıların sokak köpekleriyle başı dertte: "Sonumuz Ayhan Özçelik gibi olmasın!"

İstanbul Fatih’te zihinsel engelli Ayhan Özçelik’in başıboş köpekler tarafından parçalanarak hayatını kaybetmesi Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan vatandaşlarda endişeye neden oldu. Vatandaşlar, kendi sonlarının da böyle olacağı korkusunu yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Başıboş köpek sorunu, Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. İstanbul Fatih’te zihinsel engelli Ayhan Özçelik’in dün başıboş köpekler tarafından parçalanarak hayatını kaybetmesi, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan vatandaşlarda büyük bir endişeye sebep oldu. Gölbaşı’nda uzun yıllardır çözülemeyen bu sorun, ilçede yaşayanların tepkisini giderek artırıyor.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER HER YERDE

Gölbaşı sakinleri, Mogan Gölü ve Eymir Gölü çevresi başta olmak üzere parklar, bahçeler ve sokakların başıboş köpeklerin istilası altında olduğunu iddia ediyor. Özellikle İstanbul Fatih’te yaşanan trajediyi örnek gösteren vatandaşlar, benzer bir olayın Gölbaşı’nda da yaşanmasından korktuklarını dile getiriyor.

“TOPLAMA ARACI YETERSİZ KALIYOR”

Gölbaşı’nda yıllardır devam eden başıboş köpek sorunu, sosyal medyada da geniş yankı buluyor. İlçe sakinleri, “Köpekleri toplayın artık. Toplama aracı sadece göstermelik dolaşıyor. Okullar yakında açılacak, yeter artık, bu durumdan bıktık” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Bir vatandaş ise sosyal medya üzerinden belediyeye şu şekilde seslendi: “Gölbaşı köpeklerle dolu, parklarda başıboş köpekler adeta çeteleşmiş durumda. TOKİ’deki boş arazilerde onlarca köpek var. Ne zaman toplayacaksınız bu köpekleri? Birinin başına Fatih’teki gibi bir olay gelince mi? Sokaklar köpek pisliğinden geçilmiyor.”

“VATANDAŞLARIN SABRI TÜKENİYOR”

anadolugazete.com.tr’ye ulaşan bir sosyal medya kullanıcısı İ. Ö. ise köpek sorununun bir an önce çözülmesi için seslerini yetkililere duyurmak isteyerek yaşadıkları sorunları şu sözlerle dile getirdi:

Eymir Gölü, şehir parkı, yeni yapılan millet bahçesi ve özellikle TOKİ alanları köpek çeteleriyle dolu. Köpekler gündüzleri uyuyor, akşam ve sabah erken saatlerde ise sokaklarda dolaşıyorlar. Neredeyse tüm parklarda köpek grupları var. Sesi çok çıkan az sayıda hayvansever yüzünden halk bu durumdan bıkmış durumda. Yollara çiğ et bırakıyorlar. Gölbaşı Belediyesi bu hayvansever gruplardan çekindiği için harekete geçmiyor. Ancak bir ölüm olayı yaşandığında harekete geçecekler sanırım. Yeni yapılan millet bahçesi kimse tarafından köpek korkusu nedeniyle kullanılmıyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri