Ankara Gölbaşı’nda Millet Bahçesi heyecanı ve sokak köpeği endişesi

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi’ndeki çalışmalar hız kazandı. Yoğun bir mesai yapan ekipler, Millet Bahçesi’ni yeşillendirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Millet Bahçesi’nin etrafındaki kaldırımları yeniledi. Sokak köpekleri ise etrafta cirit atıyor!..

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Eymir Gölü yakınlarında 740 bin metrekare alana inşa edilen Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi yeşillendi…

2023 yılında ikinci ihalesi yapılan Gölbaşı Millet Bahçesi’nin en kısa sürede açılması hedeflenirken, yeşil alan ve peyzaj çalışmaları hızla devam ediyor.

ANKARA GÖLBAŞI MİLLET BAHÇESİ’NDE NELER VAR?

Proje kapsamında, Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi içerisinde otopark, çocuk oyun alanı, kuş gözlem alanı, mescit, bisiklet yolu, millet kıraathanesi, koşu ve yürüyüş yolu, terfi alanı, spor alanları; su bitkileri bahçesi, ahşap köprüler ve ahşap yürüme yolları, yoga çayırı, tarım parkı, evcil ve besi hayvanları alanı, meyve bahçesi, gürültü önleyici bitki perdesinin yer alacağı öğrenildi. Ankara’nın yeni Millet Bahçesi’nin gelecek yıl açılması bekleniyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KALDIRIM ÇALIŞMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), Gölbaşı Millet Bahçesi etrafındaki çalışmaları da devam ediyor. Kaldırımları yenileyen, yolun bozuk kesimlerine asfalt döken ABB’nin kaldırım çalışmaları da sona geldi. ABB ekiplerinin sürdürdüğü geniş kaldırım çalışmasında ağaçlar da korunacak şekilde düzenleme yapıldı.

ANKARA’DA SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU BÜYÜYOR

Ankara’nın en önemli sorunlarından biri ise kontrol altına alınması gereken sokak köpeği popülasyonu

Yerel yönetimleri konu ile ilgili çalışmaları sürse de; edindiğimiz bilgilere göre zaman zaman toplanan sokak köpekleri başka ilçe sınırlarına bırakılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞKAN YAVAŞ’IN GÜNDEMİNDE…

Uzmanların özellikle kısırlaştırma ve uygun yaşam alanları oluşturulması önerisi henüz tam olarak uygulanamasa da Ankara’da artan sokak köpekleri saldırısı ülke gündeminden de düşmüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başıboş sokak köpekleri sorununu mutlaka çözüme kavuşturacağız” derken; Mansur Yavaş da “Bütün büyük kentler aynı durumda. Gelin hep beraber toparlayalım bu işi” çağrısında bulundu.

MİLLET BAHÇESİ İLE GÖLBAŞI TOKİ KONUTLARI’NDA SOKAK KÖPEĞİ SORUNU VAR

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi ve yeni yapılan Gölbaşı Millet Bahçesi çevresi ile Gölbaşı TOKİ Konutları’nda da sokak köpeği sorunu artmış durumda. Sürüler halinde gezen ve saat fark etmeksizin hem kavga eden hem de bölge halkına saldıran sokak köpekleri ilçeliyi tedirgin ediyor.

Vatandaşlar, Millet Bahçesi’nin açılması ile artacak insan yoğunluğundan önce sokak köpekleri sorunu için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi’nden çözüm bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri