Ankara İl Milli Eğitimden okullara mesaj, Mansur Yavaş'tan açıklama: Belediyelerden yardım istemeyin!

Ankara Büyükşehir Belediyesinden temizlik için yardım isteyen bazı okulların bu taleplerini geri çekmesi tartışma konusu oldu. Mansur Yavaş'tan konuya ilişkin açıklama gelirken, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak'ın müdürlere "Belediyelerden yardım istemeyin" mesajı attığı iddia edildi.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okullardaki hijyen sorununun önüne geçmek ve öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlamak için "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek" projesini başlattı. Belediyeden temizlik yardımı isteyen 265 okuldan 106’sının bu talebi geri çekmesi tartışma konusu oldu.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Herhalde okul müdürleri kendisi temizleyecek. Kim aradı, kim müdahale etti bilmiyorum. 2019'dan bugüne kadar 154 milyon liralık destek olduk. Okullardaki kirliliğin basına yansıması üzerine biz devreye girdik ve çağrı yaptık. Arzu eden okullara hijyen malzemesi vereceğimizi söyledik. Talebin çok olduğunu görünce temizlik yapmamızı isteyen olursa buna da katkı olacağımızı belirtti. Orada küçük çocuklar eğitim görüyor, onların pislikten, mikroptan arınması gerekiyor. 925 okuldan hijyen talebi geldi, 202 tanesine verdik. Kalan okullara da hafta sonuna kadar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"BAŞKA BİR YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM"

Yavaş, "Temizlik isteyen okul 271 tane oldu ama 113 tanesi vazgeçti. Herhalde kendileri temizleyecek. Başka bir yorum yapmak istemiyorum. Hiçbir okul müdürü o çocukların kirli bir okula gelmesini istemez. Bize yaptırmadıklarına göre şu an okulda temizlik yapıyor olmaları gerekiyor. Milli Eğitim kendisi temizleyebiliyorsa temizlesin bizde görevimizin başına dönelim. Buradaki engellemeler bizi hayrete düşürüyor" dedi.

"BELEDİYELERDEN YARDIM İSTEMEYİN"

Okulların temizlik yardımından vazgeçmesinin ardından Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Koçak'ın okul müdürlerine mesaj göndererek belediyelerden yardım istememeleri konusunda uyarıda bulunduğu öne sürüldü.

"ZEHİRLİ GIDA VERMİYORUZ, TEMİZLİK MALZEMESİ VERİYORUZ"

Mansur Yavaş, Beypazarı Belediyesinde yaptığı açıklamada sözkonusu mesajın görüntüsünü paylaşarak "Vatandaşlar yarın pis bir okulla karşılaşırsa okul müdürüne bu mesajı sorsunlar. Biz zehirli gıda vermiyoruz, temizlik malzemesi veriyoruz. Böyle bir olayın gündeme taşınmasını garipsiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri