Ankara ilçe belediye başkanları sokak hayvanları konusunda ne demişti?

Başıboş sokak köpekleri konusunda AK Parti, kamuoyundan aldığı talepleri, uzman görüşlerinin hazırlığını yapıp dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti. Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşü alınarak Meclis'e sunulacak olan kanun teklifine çevrilmişken, Türkiye'nin ortak sorunu olan sahipsiz sokak hayvanları konusunda Ankara'daki belediye başkanlarının açıklamalarını sizler için derledik.

Son aylarda Türkiye'nin gündemi başıboş sokak köpekleri... Ankara'da başıboş sokak köpekleri sorunu bir türlü çözüme kavuşamadı. Agresif başıboş sokak köpekleri başta çocuklar olmak üzere herkesi tedirgin ediyor. Bu durum birçok vatandaşın sokak köpeklerinden korkmasına neden olurken, bir yandan da sokak hayvanlarına karşı kin ve nefret duygusunun artmasını da perçinliyor. Bu nedenle özellikle bazı vatandaşlar sokak hayvanlarına eziyet yapıyor hatta ölmelerine neden oluyorlar. Son olarak geçtiğimiz günlerde Başkent Ankara'da 15 sokak köpeği ölü bulunmuştu.

Türkiye'nin ortak sorunu olan sahipsiz sokak hayvanları konusunda Ankara'daki belediye başkanlarının açıklamalarını sizler için derledik. İşte detaylar...

"80 BİNDEN FAZLA SAHİPSİZ SOKAK KÖPEĞİ KISIRLAŞTIRILDI"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sahipsiz sokak hayvanları konusunda ortak aklın sağlanması gerektiğini söylemişti. Başkan Yavaş, "80 binden fazla kısırlaştırma yapmıştık, bu sayıyı daha da artıracağız. Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmayı inşallah sonlandıracağız" diye konuşmuştu.

"HAYVAN HAKLARINI KORUMA NOKTASINDA ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, belediyeye ait hayvan barınağını geçtiğimiz günlerde ziyaret etti. Beşikçioğlu, "Hayvanlarımızın haklarını her daim koruyacağımızı taahhüt ediyorum. Bizler Etimesgut Belediyesi olarak hayvanların yaşam koşullarını iyileştirme noktasında oldukça duyarlıyız. Haklarını koruma noktasında asla taviz vermeyeceğiz." demişti.

"KÖPEKLERLE İLGİLİ KAYIT TUTMAK ÇOK ZOR"

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Çankaya sınırlarında tüm kontrolleri yapılmış, kısırlaştırılmış ve küpelenmiş 30 bin civarında köpek olduğunu bildirmişti. Güner, “Bu rakam daha fazla olabilir. Bunlar bizim kontrol altına alabildiklerimiz. Köpeklerle ilgili kayıt tutmak çok zor.” ifadelerini kullanmıştı. Güner, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeni yaptığı yüksek kapasiteli, koşulları iyi bir barınağımız var. Bizim barınağımız var, bizim de orayı geliştirmekle ilgili projelerimiz var. Ama bu sorun sadece barınakla çözülmez. O barınakları sokaktaki hayvan sayısı kadar kapasiteye ulaştırmamız mümkün değil.” sözleriyle soruna dikkati çekmişti.

"SOKAK HAYVANLARI ÇOCUKLAR İÇİN TEHDİT OLMAYACAK!"

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak’ta sokak hayvanları için projeleri olduğunu ifade ederek, şöyle konuşmuştu:

"Öncelikle kısırlaştırma ve ardından onlar için güvenli ve yaşanabilir barınaklar tesis edeceğiz. Sokak hayvanları çocuklarınız için, sabah erken saatte işe giderken sizin için bir tehlike olmayacak. Onlarla bir arada güvenle yaşamak mümkün olacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri