Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya arasında sefer yapacak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni ilk yolculuğuna çıktı

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya arasında iki ay boyunca sefer yapacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, ilk seferine Ankara'dan başladı.

Ankara YHT Garı'nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, 15 Temmuz'un devlet ve milletin birlikte gösterdiği reflekslerle önlendiğini ve dünyaya gereken mesajın verildiğini belirtti.

Kazancıoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Bugün buradayız çünkü o gün yaşananları unutmayacağız ve unutturmayacağız. 'Milletin Zaferi' temalı yüksek hızlı tren seti, iki ay boyunca Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya hatlarında 56 bin kilometre yol katedip 60 bin yolcu taşıyacak" dedi. TCDD'nin hem savaşta hem de barışta milletin hizmetinde olduğunu vurgulayan Kazancıoğlu, Milli Mücadele'ye ev sahipliği yapan bir yerleşkede düzenlenen bu törenin önemine dikkat çekti.

Kazancıoğlu, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anarak, "Şimdi müze olarak hizmet veren bu binamız, Milli Mücadele'ye olduğu gibi trenlerimize de ev sahipliği yapmaktadır" dedi. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, gazilerini ise şükranla anan Kazancıoğlu, "Bu vatan için kendilerini feda edenlere minnettarız. TCDD Taşımacılık olarak, 'Vatan için ne gerekirse o yapılır' düşüncesi ile Anadolu'ya kararlılığımızı taşıyacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Trenimizin yolu açık olsun" diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milletin Zaferi" temasıyla giydirilen ve 411 yolcu kapasiteli tren, ilk seferinde tamamen doldu. Bu özel tren, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya hatlarında sefer yaparak milletin birlik ve beraberliğini simgeleyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri