Ankara İtfaiyesi’nden emekli lokal üyelerine yangın eğitimi ve tatbikat

Ankara İtfaiyesi, İtfaiye Haftası ve 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında düzenlenen özel bir etkinlikte, Batıkent ve Sincan Emekli Lokali üyelerine yangın güvenliği ve kurtarma operasyonları konusunda eğitim verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen programda, emekli vatandaşlar hem teorik hem de pratik bilgilerle donatıldı.

Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, emekli lokal üyeleri yangına müdahale yöntemleri ve kurtarma operasyonları hakkında bilgilendirildi. Etkinlikte itfaiye ekipleri, yangın söndürme tatbikatı ve araçtan kurtarma operasyonlarına ilişkin detaylı eğitimler sundu. Katılımcılar, teorik bilgilendirmenin ardından uygulamalı eğitimlerle süreci daha iyi kavrama fırsatı buldu.

İTFAİYE VE SOSYAL HİZMETLER’DEN ORTAK MESAJ

Programda konuşan Ankara İtfaiyesi Daire Başkanı Levent Çeri, “İtfaiye Haftası vesilesiyle sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Küçük önlemlerle hayat kurtarmanın mümkün olduğunu anlatacağız. Güzel ve verimli bir program gerçekleştireceğiz.” dedi.

İLK KURUM ZİYARETİ ANKARA İTFAİYESİ’NE

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz ise, "Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında emekli lokal üyelerimizle aktif çalışmalar yürütüyoruz. İlk kurum ziyaretimizi Ankara İtfaiyesi’ne yaptık. İtfaiye Haftası’nı kutluyor, sağlıklı ve kazasız bir yıl diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu etkinlik, hem emeklilere yangınla mücadele ve kurtarma operasyonları hakkında bilinç kazandırırken, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri