Ankara kara bulutlu: Türkiye sağanak geçişleri yaşayacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olacak yağışlar ve sıcaklık durumu hakkında önemli uyarılarda bulundu. Özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, İstanbul ve Ankara'da da gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Son tahminlere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in doğu ve iç kesimlerinde parçalı bulutlar hâkim olacak. Marmara bölgesi başta olmak üzere, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Rize ve Artvin'de "turuncu" alarm verilmiş olup, bu bölgelerde yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Trabzon için ise "sarı" alarm uyarısı yapıldı.

İSTANBUL VE ANKARA’DA SAĞANAK BEKLENİYOR

Marmara bölgesi, özellikle İstanbul’da gün içinde aralıklarla sağanak yağış etkili olacak. Başkent Ankara’da da gün boyunca gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları gerektiği ifade ediliyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNDE SEYREDECEK

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyrederken, kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarlar özellikle güney ve doğu bölgelerde hafif, ara sıra orta kuvvette hissedilecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu için kuvvetli yağış uyarıları dikkat çekiyor. Artvin ve Rize çevrelerinde yağışlar yer yer çok kuvvetli olacak. Bu bölgelerdeki vatandaşların ani sel, su baskını ve toprak kaymalarına karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

SAĞANAK BEKLENEN İLLER:

  • İstanbul: Gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 27°C
  • Ankara: Sağanak yağışlı, sıcaklık 24°C
  • Trabzon: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sıcaklık 25°C (Sarı alarm)
  • Rize: Kuvvetli sağanak yağışlı, sıcaklık 24°C (Turuncu alarm)
  • Artvin: Çok kuvvetli sağanak yağışlı, sıcaklık 22°C (Turuncu alarm)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri