Ankara Keçiören'deki yıkık binalar alarm veriyor: "Can kaybı yaşanmadan önlem alınmalı!”

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan bazı binaların dış cepheleri korkutuyor. Binaların dış bölmelerinde oluşan çatlaklar ve sağlamlığıyla güven vermeyen balkonlar, vatandaşları endişelendiriyor. Mahalle sakinleri, binaların durumunun giderek kötüleştiğini ve bu sorunların artarak daha belirgin hale geldiğini söylüyor.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Keçiören ilçesine bağlı olan Adnan Menderes Mahallesi'ndeki binalar, vatandaşları ve mahalle sakinlerini korkutuyor. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde birçok vatandaş hayatını kaybetti. Depremin korkusunu Ankara'da da yaşayan vatandaşlar, özellikle sağlam olmayan binalarda ikamet edenler, olası bir depremde can kaybı yaşanmaması için daha güvenli ve dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiğini vurguluyor.

"BİNALAR RİSK TAŞIYOR, KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Mahalle sakinleri, mevcut binaların risk taşıdığını belirterek, yetkililerin acilen kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermesini talep ediyor. Deprem sonrası artan bu endişe, bölgedeki yapıların güvenliği konusunda acil önlemlerin alınmasını zorunlu hale getiriyor ve vatandaşlar güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için dayanıklı binaların yapılmasını istiyor.

“MAHALLE SAKİNLERİ YETKİLİLERE SESLENİYOR”

Kentsel dönüşüm kapsamında belirli bölgelerde yıkık binaların bulunduğu ancak hâlâ herhangi bir çalışma yapılmadığı da dikkat çekiyor. Mahalledeki binaların durumu, hem güvenlik hem de görüntü açısından büyük bir sorun oluşturuyor. Mahalle sakinleri, olası bir tehlikeye karşı yetkililerin bu konuyla acilen ilgilenmelerini talep ediyor.

Aktepe Mahalle Muhtarı Şaban Özdemir ile geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz röportajda, Adnan Menderes Mahallesi'ndeki binaların yıllar önce yıkıldığını ancak yeniden inşa edilmesi için gerekli destek ve kaynakları bulamadıklarını öne sürmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri