Ankara kırtasiyecileri artan maliyetler altında yok oluyor: Ürünlere yüzde 400 zam geldi

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, artan maliyetler karşında kırtasiyecilerin zor durumda olduğunu söyledi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara’da yaklaşık 6 bin kırtasiyeci esnafı olduğunu, odaya kayıtlı ise bin 200 üyenin olduğunu belirten Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, kırtasiyecilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Esnafın her gün artan maliyetler nedeniyle zor durumda olduğunu aktaran Küçükarzuman, “Kırtasiyeci esnafı can çekiyor. Esnaf zor durumda. Maliyetler her geçen gün artıyor. Çünkü bizim sektörde yer alan her ürün ithal. Döviz kurundaki dalgalanma kırtasiye sektörünü direkt etkiliyor. Her şey dövize endeksli. Eskiden vatandaş dükkana gelince kurşun kalem hediye ederdik. Şimdi hediye etme şansımız bile yok. Kırtasiye ürünlerine neredeyse yüzde 400 zam geldi.” dedi.

"ESNAF KREDİLERLE AYAKTA"

Başkan Küçükarzuman, kırtasiyeci esnafının iş potansiyelinin düşük olduğunu ifade ederek, “Esnaf ayakta kalmaya çalışıyor. Mücadele ediyor. Esnaf kredilerle ayakta. Esnaf kredi kartıyla evini geçindiriyor" ifadesini kullandı.

"ZİNCİR MARKETLER 22 SEKTÖRÜ BATIRDI"

Zincir marketlerde kırtasiye başta olmak üzere birçok ürün satıldığını anlatan Küçükarzuman, “Markette defter satılıyor. Birçok kırtasiye ürünü marketlerde var. Bu durum esnafı olumsuz yönde etkiliyor. Bu duruma bir çare bulunması gerekiyor. Zincir marketler 22 sektörü batırdı." diye konuştu. Tüketicilere seslenen Küçükarzuman, “Mahallenizdeki kırtasiyeci esnafından alışveriş yapın. Küçük esnafa destek olun.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri