Ankara Kızılay Meydanı, görsel kirlilik ve yazı kargaşasından arındırıldı

Ankara'nın kalbinin attığı 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, son zamanlarda reklam panolarının yarattığı görsel kirlilikle gündeme gelmişti. Meydanda yer alan birbirinden bağımsız ve yoğun bilgi içeren afişler, hem yayaların hem de sürücülerin dikkatini dağıtarak, ciddi bir görsel kirlilik oluşturuyordu. anadolugazete.com.tr'nin gündeme getirdiği afiş ve bilboard kirliliği için Ankara Büyükşehir Belediyesi adım attı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

anadolugazete.com.tr'nin gündeme getirdiği afiş kirliliği konusunda Ankara'da düğmeyle basıldı. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'ndaki afiş kirliliği Ankara Büyükşehir Belediyesinin hareket geçmesiyle ortadan kaldırıldı.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Kızılay'da sıkça vakit geçiren birçok vatandaş, kötü görüntüye sebep olan reklam panolarının en azından birisinin de olsa kaldırılmasından memnun olduklarını dile getirdi. "Görsel kirlilik, şehrin estetik değerlerini zedeliyordu. Bu kararla birlikte meydan daha düzenli ve ferah bir görünüme kavuştu," diyen bir vatandaş, kararı desteklediğini ifade etti.

Kızılay Meydanı'ndaki reklam panolarının kaldırılması, Ankara'nın şehir estetiğine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Görsel kirlilikle mücadelenin bir parçası olan bu karar, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Görsel kirlilikle mücadele kapsamında alınan bu karar, Ankara’nın daha düzenli ve estetik bir şehir olma yolundaki çabalarının bir göstergesi olarak öne çıktı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri