Ankara Kültür Yolu Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 11’incisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kültür ve sanatseverleri bir araya getirdi. Ankara’nın Altındağ ilçesi, festivalin önemli etkinliklerine bir kez daha ev sahipliği yaparak ziyaretçileri ağırlıyor.

Altındağ Belediyesi, Ankara Kültür Yolu Festivali çerçevesinde düzenlenen çeşitli ve renkli etkinliklerle, Ankaralı sanatseverleri bir araya getiriyor. Festival boyunca, konserlerden tiyatrolara, sergilerden söyleşilere kadar geniş bir yelpazede yüzlerce kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleştiriliyor.

Altındağ'da yer alan Güneş Sanat Galerisi, festival kapsamında “Anadolu’nun İzleri” isimli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 21-27 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak bu sergi, Anadolu’nun zengin kültürel mirasını gözler önüne seriyor.

KABAKÇI KONAĞI’NDA SANAT ETKİNLİKLERİ

Kabakçı Konağı Kültür ve Sanat Evi, festival süresince "Gelenekten Geleceğe" temalı sanat etkinliklerine kapılarını açıyor. Cam işleme, çini, keçe, çömlek, tezhip, minyatür, mozaik, kaligrafi gibi geleneksel el sanatlarının yanı sıra çağdaş sanat eserleri de sanatseverlerle buluşuyor.

BAŞKENT MİLLET BAHÇESİ’NDE RENKLİ ORGANİZASYONLAR

Başkent Millet Bahçesi’nde her yaştan katılımcı için özel etkinlikler düzenleniyor. Yetişkinler için "Yaşayan Miras Ustaları" temalı söyleşiler ve çeşitli etkinlikler yapılırken, çocuklar için düzenlenen neşeli aktivitelerle minikler eğlenceli vakit geçiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri