Ankara Kulübü Derneği Başkanı Özaslan: Ankara'nın tarihi kültürel değerlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz

Ankara Kulübü Derneği tarafından Genel Başkan Dr. Metin Özaslan'ın ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel Ferfene etkinliğine, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de katıldı. Özaslan, Ankara'nın tarihi kültürel, Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere her türlü değerine sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Dr. Metin Özaslan'ın ev sahipliğinde Ankara Konağı Başkent Salonu'nda sazlı sözlü, Seymen ve Bacıeren gösterimli düzenlenen geleneksel 'Ferfene' etkinliğinin bu haftaki konuğu, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin oldu.

Ferfene etkinliğindeki konuşmasında Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Özaslan, Ankara Kulübü Derneğinin Ankara’nın tarihine, kültürüne, folklörüne, Seymenlik ve Bacıerenlik başta olmak üzere gelenek ve göreneklerine, her türlü değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkan Ankara'nın köklü sivil temsilcisi olduğunu vurguladı.

Özel ve milli günlerde kutlamalara ayrı bir değer ve anlam kattıklarını ifade eden Özaslan, eski bir Türk mirası olarak tanımladığı 'Ferfene' geleneğini de yaşatmaya çalıştıklarına da işaret etti. Özaslan, 'Ferfene'nin sazlı sözlü bir aydınlanma, yol gösterme buluşması, kuşaklar arası bir iletişim yolu olduğunu anlattı.

"GELENEKLERİ KORUMAK VE GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.

Çetin, bir toplumun kimliğini, tarihini, değerlerini, gelenek ve göreneklerini korumasının ve gelecek nesillere aktarmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Çetin, Ankara'nın tarihi kültürel değerlerini yaşatan, tarihsel bilincin oluşması yönünde yol gösterici özelliği taşıdığını vurguladığı Ankara Kulübü Derneğinin Ankara için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Çetin, Metin Özaslan başkanlığındaki Ankara Kulübü Derneği yönetimine de yeni dönemde başarılar diledi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'e Ankara Konağı'nda yer alan derneğe ait bölümleri de gezdirerek müze alanında sergilenen obje ve eserleri tanıttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri