Ankara Kulübü Derneğinden Ayaş Belediyesine ziyaret

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki dernek yöneticileri, Seymen ve Bacıerenlerden oluşan heyetle birlikte Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu'nu ziyaret etti. Özaslan, Demircioğlu'na görevinde başarılar dileyerek, yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Ziyarette konuşan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılmasının önemine vurgu yaptı ve derneklerinin bu tür etkinliklere katkı sağlamaya her zaman hazır olduğunu belirtti.

''SEYMENLİK VE BACIERENLİK GELENEĞİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ''

Özaslan, Ayaş'ın tarihi İpek Yolu üzerinde yer aldığını ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Ayaş ilçemiz, tarihi kültürel değerleri, tarım, hayvancılık ve jeotermal kaynakları açısından önemli bir yerdir. Ankara Kulübü olarak, Seymenlik ve Bacıerenlik geleneğini yaşatmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda hizmete açtığımız Selami Başer Konağı'mızı bir kent müzesine dönüştürdük ve bu sayede ilçemizin kültür yaşamına değer kattık." dedi.

''AYAŞ'A HİZMET ETMEYE DURMAKSIZIN DEVAM EDECEĞİZ''

Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şube Başkanı Behiye Güngör de konuşmasında, şubenin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Güngör, "Ayaş'ta Seymen ve Bacıeren çalışmalarımıza devam ediyoruz. Merhum şube başkanımız Selami Başer'in adını taşıyan konağımız, kent müzesi olarak ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayaş'a hizmet etmeye durmaksızın devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, belediye olarak Ayaş'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yaşatılması için işbirliğine ve destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri