Ankara Kurtuluş'ta otopark sorunu!

Türkiye'de trafiğe kayıtlı otomobil sayısında ikinci sırada bulunan Ankara'nın otopark problemi büyüyor. Bazı mahallelerden gelen şikâyetler artarken, otoparkı olmayan daire ve iş yerlerinin daha zor kiralandığı ya da satıldığı öğrenildi.

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nüfusa göre otomobil yoğunluğunun en fazla olduğu il Ankara... Nüfusu 6 milyonu aşan Başkent'te kayıtlı 1 milyon 376 bin 928 otomobil bulunuyor. Bu çerçevede Ankara'da her 4 kişiye bir otomobil düşüyor.

Kişi başına en fazla otomobil sahipliği olan Ankara'nın bazı mahallerinde ise 'otopark' sorunu yaşanıyor.

BAŞKENT'TE OTAPARK SORUNU!

Giderek nüfusu artan Başkent'te yaşanan ulaşım ve otopark sorununu ise büyüyor. Ankara'nın Kurtuluş Semti'ndeki otopark sorunu anadolugazete.com.tr muhabirinin dikkatinden kaçmadı.

PARK YERİ YOKSA KALDIRIMLAR KULLANILABİLİYOR

Kıbrıs Caddesi'nde araç sahipleri otomobillerini zaman zaman da kaldırımlara park etmek zorunda kalıyor. Kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar ise bu gibi durumlarda zorlanıyor.

Kıbrıs Caddesi'nde bakkal dükkanı olan Murat Yılmaz, "20 yıldır esnafım. Mahallede otopark yok. Zaten bakkal dükkanımda cadde üzerinde aracımı yola park ediyorum. Başka park edecek alan yok. Otopark yok. Tabi her gün endişe içindeyim. Ama aracımı park yola park etmeye de mecburum" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri