Ankara KYK yurdunda kalan öğrencilerin güvenlik sorunu: Yurt yolunda takip ve taciz ediliyorlar

Ankara Etimesgut'taki Eryaman KYK Yurdu'nda kalan kız öğrenciler, yurda giden yolda ve çevresinde güvenlik sorunu yaşıyor. Bir süredir sabah ve akşam saatlerinde derse gidip gelirken takip edildiklerini ve tacize uğradıklarını belirten öğrenciler, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor. Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker de daha önce Hacı Bayram Veli KYK Yurdunda yaşanan bir başka olumsuzluğu gündeme getirerek yetkililerin çözüm üretmesini sağlamıştı.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Yeşilova Mahallesi 4020. Cadde'de bulunan Eryaman KYK Kız Yurdu, güvenlik sorunuyla gündemde. Otobüs ve Başkentray duraklarının yurda uzak olması nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde karanlıkta yürüdüklerini söyleyen kız öğrenciler, can güvenliklerinden endişe ediyor.

Yurt çevresinde dolaşan arabalar tarafından takip edildiklerini ifade eden kız öğrenciler, bazı şahıslar tarafından taciz edildiklerini söyledi. Önlerine Instagram kullanıcı adının yazılı olduğu kağıtlar atıldığını belirten öğrenciler, güvenlik sorununa karşı yetkililerin acil çözüm bulmasını talep ediyor.

YURT YOLUNDAKİ TEHLİKE

anadolugazete.com.tr'nin ulaştığı öğrencilerden biri, "Yurt ıssız bir yerde. Etrafında sokak lambaları yetersiz, giriş kapımızın henüz yok ve önünde harabeler var. Şikayetlerimiz üzerine yurt önünde bekçiler ve polis ekibi bazen bekliyor; fakat zaten bizim sıkıntımız yurda gelene kadar yürüdüğümüz yollar. Yurt müdürlüğüne bildirildi, rapor edildi. Belediye taleplerimiz iletildi, yurt için ayrıca ring açılması talebinde bulunduk ama bir dönüş olmadı. Kızların arkasından kağıt atan sürekli bir araba var. Şahıs hakkında bilgimiz yok çünkü kağıdı atar atmaz hızla uzaklaşıyor" dedi.

"YURTTAN ÇIKMAYA ÇEKİNİYORUZ, ÇOK TEDİRGİNİZ"

Yurttan otobüs veya Başkentray durağına yürüdükleri yolların çok tenha olduğunu belirten öğrenci, "Çok tedirginiz. Yurttan çıkmaya çekiniyoruz gerçekten. Geçen günlerde yurdun arkasındaki tenha yolda sarhoş olduğunu tahmin ettiğimiz bir grup, naralar atarak oyun havası oynuyordu. Bu durumu da yurt müdürlüğüne rapor ettik. Bekçiler müdahale ettiler ama tedirginiz. Çünkü zararın ne zaman nereden geleceğini bilmiyoruz. Polisler yurdun önünde geziyor ama yurt konum itibariyle metro, Başkentray ve otobüs duraklarına çok uzak. Mecburen bu yolları yürüyoruz, buralarda ışıklandırma yetersiz" ifadelerini kullandı.

YURDUN ÖNÜNE DURAK VE RİNG TALEBİ

İmza toplayan kız öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğünden yurdun önüne otobüs durağı koymasını ve toplu taşıma araçlarına ulaşım için ring hizmeti vermesini talep etti.

Emekçi Kadınlar Derneğinden de yapılan açıklamada "Yurt derhal güvenli barınmaya uygun hale getirilsin, yurt önüne ulaşan toplu taşıma imkânı sağlansın. Tacizciler cezalandırılsın" denildi.

HACI BAYRAM VELİ YURDUNDAKİ SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜ

Eryaman KYK Kız Yurdu'ndaki sorunların benzerini yaşayan Hacı Bayram Veli KYK Yurdu'ndaki öğrencilerin problemleri, Ankara Milletvekili Adnan Beker'in devreye girmesiyle çözülmüştü. Beker, hem Ankara Valiliği hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçerek sorunun çözülmesini sağlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri