Ankara Mamak'ta yavru köpeklere vahşet: 7 yavru köpeğin cansız bedeni bulundu

Ankara'nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi'nde boş bir arazide 7 yavru köpeğin ölü bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.

Doğa İnsan Hayvan Koruma ve Bilgilendirme Konfederasyonu (DİHKONFED) Kurucular Kurulu Başkanı Haydar Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mamak Kaymakamlığı'nın talimatıyla tüm ilgili kurumların olayı araştırmaya başladığını belirtti. Özkan, HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) polisinin ve Mamak İlçe Emniyeti'nin olay yerine intikal ettiğini de aktardı.

Özkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Ankara Mamak'ta 7527 sayılı katliam yasasından cesaret alan caniler, çok sayıda yavru köpeği hedef alarak ateş açmış ve vahşice katletmişler. Bu olayın peşini bırakmayacağız ve suçlular yargıya teslim edilene kadar mücadelemiz sürecek."

MAMAK BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Mamak Belediyesi de olayla ilgili bir açıklama yaptı. 18 Ekim 2024 tarihinde HAYDİ polisine yapılan ihbar üzerine olay yerine giden belediye veteriner ekipleri, 7 yavru köpeğin cansız bedeniyle karşılaştı. İlk incelemelerde yavru köpeklerin vücutlarında 0.5 cm çapında delikler tespit edilirken, bağırsaklarının dışarıda olduğu gözlendi.

OTOPSİ YAPILACAK

Olay yerinde yapılan araştırmada görgü tanığı bulunmazken, çevredeki kamera kayıtlarının inceleneceği bildirildi. Yavru köpeklerin ölüm nedenlerinin kesinleşmesi için Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından teslim alınan hayvanlar, Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

"BU VAHŞETİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nihat Toprak, yaşanan vahşet karşısında büyük bir üzüntü duyduklarını ifade etti. Toprak, "Bu vahşetin Mamak’ta yaşanmış olmasından derin bir üzüntü içindeyiz. Faillerin er ya da geç yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. Otopsi raporlarının ardından köpeklerin kesin ölüm nedeni belirlenecek ve suçluların yakalanması için kamera kayıtları detaylıca incelenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri