Ankara metro istasyonları bekleme alanları olmaktan çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Al, Oku, Bırak" projesi ile Başkentlilere kitap sevgisini aşılamaya ve okuma alışkanlığını artırmaya devam ediyor. Bu proje, kitap okuma oranlarının artmasına ve kültürel birikimin genişlemesine katkı sağlarken yaz sıcaklarında kitap okumak isteyenler için serin ve nezih bir alan imkânı sunuyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri kitap okumaya teşvik etmek için başlattığı, EGO Genel Müdürlüğü’nün “Al, Oku, Bırak” sloganıyla hayata geçirdiği proje, Kızılay Metro İstasyonu’nda başlayan kitap durağı ile dikkat çekti. Bu projenin gördüğü büyük ilgi, Ankaray Dikimevi İstasyonu’nda da devam ediyor.

DİKİMEVİ KÜTÜPHANESİ: KİTAP SAYISI 4 BİNİ GEÇİYOR

"Dikimevi ANKARAY Kitap İstasyonu" adıyla hizmet veren kütüphane, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında açık. Bu kütüphane, ders kitaplarından romanlara, ansiklopedilerden dergilere kadar geniş bir yelpazede 5 bin kitap kapasitesine sahip. Kütüphanede ayrıca vatandaşların kitap okuyabileceği ve ders çalışabileceği masalar da bulunuyor.

KLİMALI, TEMİZ VE NEZİH BİR OKUMA ALANI SUNUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedeflediği proje ile şehir içi seyahat eden vatandaşlara okuma fırsatı sunarak, boş vakitlerin verimli değerlendirilmesini sağlıyor. Kitapların ücretsiz olarak sunulması, ekonomik engelleri ortadan kaldırarak herkese eşit okuma imkânı tanırken yaz sıcağında klimalı, temiz ve nezih bir okuma alanı sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri