Ankara'nın geleneksel lezzetleri popülerliğini korumaya devam ediyor. Osmanlı döneminden beri sofralarda önemli bir yer tutan Kuru Köfte günümüzde de çoğu kişinin en gözde yemeklerinden. Yanına bir de patates kızartması eklenince muhteşem bir ikiliye dönüşen köfte ve patates, günün kurtarıcı öğünlerinden olacak.
ÇOCUKLARIN FAVORİ YEMEĞİ
Ankara denilince akla gelen ilk yemeklerden bir tanesi Kuru Köfte. Yapımı bir hayli basit olan Kuru Köfte özellikle yemeğe fazla vakit ayıramayacak kişiler tarafından sıkça tercih ediliyor. Kıyma, baharat ve soğanla yoğurulan köfte, yanına patates kızartması da eklenince bambaşka bir hal alıyor.
Kuru Köfte, hem misafir menülerinde hem de akşam yemeklerinde sıkça tüketilen bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Büyük küçük herkes tarafından bilinen ve sevilen Kuru Köfte, özellikle çocuklar tarafından sürekli istenen bir yemek olarak da biliniyor.
Kuru Köfte, daha sonradan pratik olması açısından fazla hazırlanıp buzluğa da atılabiliyor. Dolaptan çıkarıldığında tazeliği yitirmeyen bu lezzet, tarif listelerindeki yerini başka bir yemeğe bırakmıyor.
KURU KÖFTE NASIL YAPILIR?
Kuru köfte Malzemeleri
- 500 gram az yağlı dana kıyma
- 1 yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet ezilmiş sarımsak
- 4-5 dilim bayat ekmek
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Kızartmak için sıvı yağ
Kuru Köfte yapım aşamaları:
- Kıymayı geniş bir kaba alınır.
- Üzerine; yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, ufalanmış bayat ekmek, sirke, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon eklenerek yoğurulur.
- Malzemeler birbiriyle iyice harmanlandıktan sonra köfte harcı dinlenmeye bırakılır.
- Köfte dinlendikten sonra harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir.
- Ardından bir tavada ısıtılan sıvı yağa köfteler atılır ve kızartılır.
- İsteğe bağlı olarak yanında patates kızartması ile servis edilir.