Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz taşımada adalet çağrısı yaptı

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, şehirdeki toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği için anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Soydaş, ücretsiz taşıma uygulamalarının sektörde yarattığı zorluklara dikkat çekerek, bu sistemin adil bir şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, şehirdeki ücretsiz taşıma uygulamalarının adaletsizliğine dikkat çekerek, artan masraflar ve yedek parça fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle özel halk otobüsü şoförlerinin zor durumda olduğunu ifade etti. Soydaş, hükümetin bu konuda acil önlemler alması gerektiğini vurguladı.

Ercan Soydaş, "Ankara'da milyon dolarlık evlerde oturan kişiler ücretsiz taşıma hizmetinden faydalanıyor. Ancak asgari ücretle çalışan insanların bu hizmet için ücret ödemesi adaletsiz bir durum yaratıyor. Ulaşımda adalet şart." dedi. Bu çarpık sistemin, sadece özel halk otobüsü şoförlerini değil, aynı zamanda toplu taşıma hizmetlerinden yararlanan halkı da olumsuz etkilediğini belirten Soydaş, gelir durumuna göre ücretsiz taşıma kartlarının verilmesi gerektiğini savundu.

ARTAN MASRAFLAR ŞOFÖRLERİ ZORLUYOR

Ercan Soydaş, sektörde yaşanan diğer bir önemli sorunun ise artan masraflar olduğunu ifade etti. Özel halk otobüsü işletmecilerinin karşılaştığı yedek parça ve bakım maliyetlerinin yükselmesi, şoförleri zor bir duruma soktu. Otobüslerin düzenli bakımı ve onarımları için gerekli olan yedek parçaların fiyatlarının fahiş şekilde arttığını belirten Soydaş, bu durumun özel halk otobüsü şoförleri için sürdürülemez bir hale geldiğini aktardı. Soydaş, "Tamirciler, yedek parça fiyatları konusunda yüksek bir politika izliyor. Bu da işletmecilerin maliyetlerini artırarak, gelirlerini tehdit ediyor." dedi.

Soydaş, hükümetin özel halk otobüsü şoförlerine yönelik desteklerini artırması gerektiğini şu sözlerle vurguladı: "Ücretsiz taşıma konusundaki yükü hafifletmek ve şoförleri desteklemek için acil önlemler alınmalı. Bizler, bu sektördeki işletmeciler olarak, giderlerimizi karşılamakta zorlanıyoruz. Bu konuyu hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem gerekli bakanlıklara birebir ilettik. Süreç devam ediyor."

"ANKARA'NIN TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YENİDEN DÜZENLENMELİ"

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz taşıma uygulamalarında adaletin sağlanmasının yanı sıra, özel halk otobüsü şoförlerinin karşılaştığı mali zorlukların da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Hükümetin, bu sorunlara kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini ifade eden Soydaş, "Ankara'nın toplu taşıma sistemi, şoförlerin ve halkın ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmelidir." diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri