Ankara Polatlı'da dehşet kaza: Birçok ölü ve yaralı var!

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında sabaha karşı meydana gelen kazada, bir yolcu otobüsü köprü ayağına çarptı.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen feci trafik kazasında, Ağrı Seç Turizm'e ait yolcu otobüsü kontrolden çıkarak köprünün ayağına çarptı. Kazada 9 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi yaralandı. Yaralılar hızla hastanelere sevk edilirken, kaza sonrası Ankara-Eskişehir Yolu'nun Polatlı istikameti ulaşıma kapatıldı.

Kaza, Polatlı yakınlarındaki Olukpınar köyü mevkisinde sabah saatlerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kontrolden çıkan otobüs, köprüye çarparak büyük bir felakete yol açtı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kazanın ardından yaralıların kurtarılması için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Şahin, olay yerinde incelemelerin devam ettiğini belirtti. Teknik ekiplerin ilk değerlendirmelerine göre, otobüste fren izine rastlanmadığı ve kazanın uyuma sonucu gerçekleşmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Vali Şahin, otobüs şoförünün de ölen yolcular arasında olduğu bilgisini paylaştı.

POLATLI İSTİKAMETİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILDI

Olay yerindeki kurtarma çalışmaları devam ederken, kaza nedeniyle Ankara-Eskişehir Yolu'nun Polatlı istikameti geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, kazanın kesin sebebinin ilerleyen saatlerde netleşeceğini ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Kazanın ardından bölgedeki trafik durumu normale dönene kadar sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları tavsiye ediliyor.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bakan Tunç, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Kazanın ardından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirten Tunç, soruşturmanın bir Cumhuriyet başsavcıvekili koordinasyonunda, üç Cumhuriyet savcısının görevlendirilmesiyle titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Soruşturmanın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı; ancak sürecin hassasiyetle takip edildiği vurgulandı.

Adalet Bakanı, açıklamasında kazanın yarattığı derin üzüntüyü dile getirerek, kazayla ilgili hukuki süreçlerin en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Kazanın nedeni ve sorumluların tespit edilmesine yönelik yürütülen çalışmaların, adaletin tecellisi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Tunç, kazanın bir daha tekrarlanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.

ARKADAN SEYREDEN SÜRÜCÜ O ANLARI ANLATTI!

Kaza anı otobüsün arkasından seyreden sürücünün aktardıkları şöyle:

''Otobüs biraz hızlıydı. 3-4 km kadar yalpaladı sonra çarptı. Arkasından selektör yaptık korna çaldık ancak yeterli olmadı...''

2017'DE DE YAKIN BÖLGEDE KAZA OLMUŞTU!

Ankara Polatlı'da yaşanan feci kaza akıllara geçmişte hemen hemen aynı bölgede yaşanan başka bir kazayı getirdi.

Ankara'nın hafızasında yer eden bir başka feci kaza 2017 yılında gerçekleşmişti. İzmir'den Ankara'ya gelen yolcu otobüsünün Eskişehir-Ankara yolunda yaptığı kazada 6 kişi hayatını kaybetmiş, 36 vatandaş yaralanmıştı.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı'da yaşanan otobüs kazasının ardından resmi X hesabından seslendi:

ANKARA'DA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Polatlı'da yaşanan feci kaza sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kasap, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da vahim kazanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri