Ankara sahnelerinde ünlüler geçidi

7 Mart'ta Ankara, İstanbul'dan gelen iki turne oyununa ev sahipliği yapacak.

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Ankara, 7 Mart'ta iki büyük oyuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Usta oyuncalarla dolu iki oyun da İstanbul'da gösterildiği günden bugüne neredeyse kapalı gişe oynuyor. Sinemada ve televizyonlarda görmeye alışık olduğumuz isimler sahnede Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak.

Gerçek bir hikayeden yola çıkan Alevli Günler'in konusu hayli ilginç. Prof. Dr. Tarık Öztürk, Türk kültürü üzerine yaptığı araştırmalar neticesinde Türklerin ilk dini olan Şamanizm'e ilgi duymaya başlamıştır. Kendisine lenf kanseri teşhisi konduğunda, yaşamının sonuna geldiğini öğrendiğinde ise son vasiyeti olarak gömülmek yerine Şaman geleneğine uygun bir şekilde yakılmak istediğini belirtmiştir. Bu isteğini gerçekleştirmek için verilen trajikomik mücadele, izleyicileri bazen güldürürken bazen de hüzünlendirir. Üç çocukluk arkadaşı, bu son dileği gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf etmektedir.

Oyuncu kadrosunda ise Levent Ülgen, Güven Kıraç, Erkan Can ve Bahtiyar Engin bulunuyor.

Oyun bu akşam saat 20.30'da Congressium'da sahnelenecek.

Saat 20.00'de Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi de başka önemli bir oyuna ev sahipliği yapacak

Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler, Şarkılı İnteraktif Komedi dedikleri Hey Gidi Günler oyununu sahneleyecek.

Gösterilerine "Bizim atmaya kıyamadığımız anılarımız var" sözleriyle başlayan Süheyl ve Behzat Uygur, yıllar boyunca biriktirdikleri anıları albümlerden çıkartıp seyircilerine emanet ediyorlar. Hayatlarının başlangıcından bugüne kadar yaşadıkları tüm deneyimleri seyircileriyle paylaşarak, acı tatlı anıları hatırlatıyorlar.

Sosyal medyada eski fotoğrafların, videoların ve bu anıların #tbt etiketi altında paylaşılmasıyla başlayan trende, Süheyl ve Behzat Uygur kendi tarzlarıyla yaklaşarak #HGG etiketini kullanmaya başladılar ve bu şekilde #HGG - Hey Gidi Günler adını verdikleri bir gösteri konsepti oluşturdular.

Bu gösteride sadece anılar değil, aynı zamanda şarkılar da yer alıyor. Müzisyenler ve solist, her şarkının bir anısı olduğunu ve her anının da bir şarkısı olduğunu vurgulayarak seyircilere keyifli anlar yaşatıyorlar.

Gösterinin en etkileyici bölümü ise seyircilerin kendi anılarını paylaştığı interaktif kısım olan "Atıyorum". Seyircilerin, bir ünlü ile ilgili anılarını anlatmalarını isteyen Uygur kardeşler, eğer seyircinin bir ünlü ile anısı yoksa onlara ünlü isimleri ve hikayeleri vererek, sanki o ünlüyle bir anısı varmış gibi atmasını istiyorlar.

1969 yılından bu yana geleneksel hale gelen İzmir Fuarı günlerine dair anılar da bu gösteride önemli bir yer tutuyor. 70'lerden 80'lere kadar İzmir'e dair nostaljik anılarla dolu olan gösteri, özellikle Uygur ailesi için ayrı bir öneme sahip, çünkü birçoğu İzmir'de yaşanmış anılardan oluşuyor.

.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri