Ankara Şehircilik Bienali devam ediyor!

13-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Bienal kapsamında, sergi, panel, atölye çalışması, söyleşi ve konser gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinliklere, Ankaralı vatandaşlar ve şehir dışından gelen ziyaretçiler yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'nın ve Türkiye'nin planlama, mimarlık ve tasarım alanındaki entelektüel, sanatsal ve toplumsal kapasitelerini, hem yerel hem de küresel düzeyde görünür kılmak amacıyla düzenlenen Bienal, Ankara Şehircilik Bienali Tanıtım Gösterimi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı.

Bienalin açılışı, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Onursal Başkanı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Böge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Gazi Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aslı Gürel, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Programda, Ulu Önder Atatürk ve tüm aziz şehitler anıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Farklı disiplinlerden gelen sanatçılar, mimarlar, tasarımcılar ve akademisyenler tarafından hazırlanan 70'in üzerinde projeye ev sahipliği yapan Ankara Şehircilik Bienali Tanıtım Gösterimin açılış konuşmasını, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan şu ifadelerle yaptı. “Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ticaretin öncüsüdür. 1925'te kurulan Cumhuriyet'in ilk sivil toplum kuruluşu olan Ankara Kulübü Derneği de yine köklü sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ankara'nın sahip olduğu köklü geleneği ve tarihi var. İlhan Tekeli’nin öğrencisi olmak benim için çok kıymetli ve derslerinden keyif ve büyük bir mutluluk oldu. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi bölge bilim sempozyumunun genç ve dinamik bir uzmanı olan öğrenci, İstanbul'un mekanlarına ve atmosferine karşı acemi olduğunu söyledi. Ankara'dan gelen biri olarak, ülkede mekan açısından nitelikli organizasyonların eksikliğine dikkat çekti ve bu nedenle hocalarıyla birlikte yoğun bir etkileşim içinde olduklarını ifade etti. Sempozyumda genç ve yetenekli bir kadronun yer aldığını vurgulayan mekansal planlamada eksikliklere ve belediyelerin müteahhitlere öncelik vermesinin ülkenin kaynaklarını olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. Ayrıca, ülkede yaşanan kayıplara ve mekansal planlama eksikliklerine değinerek, bu konuda bir çözüm getirilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmanın ardından seğmenler oyunu sahne aldı.

Açılış konuşmalarının ardından, Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen 4 günlük Travel Expo Ankara Fuarı'na dair etkinliklerin videosu sunuldu.

Prof. Dr. İlhan Tekeli’ye ATO tarafından teşekkür belgesi takdim edildi...

Bu gelişmelerin ardından Ankara Şehircilik Bienali Tanıtım Gösterimi'nin 1. oturumun tamamlanmasının ardından Bienalin 2. oturumuna geçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri