Ankara Sincan'da tasarruflu park dönemi

Sincan Belediyesinin uygulamaya koyduğu Sincan Park projesi hem su tasarrufu sağlıyor hem de akıllı enerji sistemleriyle dikkat çekiyor.

Sincan Belediyesinin özgün projelerinden olan Sincan Park, çevre dostu aydınlatma ve sulama sistemleri ile enerji verimliliği sağlayacak. Hazırlanan proje kapsamında parktaki ışıklandırmalar gece saatlerinde otomatik olarak azalırken, su ihtiyacı da yeraltı sularından karşılanıyor.

Sincan’da 300 bin metrekare büyüklükteki bataklık alan yeni bir görünüme kavuştu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve ekibi, bataklık alanda yaptığı park projesi ile Sincan'a değer katan çalışmalara imza attı.

PARKLARDA AKILLI ENERJİ KULLANIMI

Hazırlanan proje kapsamındaki Sincan Park’ın aydınlatması akıllı elektrik sistemleriyle yapılıyor. Bu sistemle akşam saatlerinde daha güçlü bir aydınlatma sağlanırken, gece saatlerinde ise daha loş bir ışık kullanılarak enerji tasarrufu sağlanıyor.

SULAMA SİSTEMİ YAĞMUR YAĞINCA DURUYOR

Parklardaki tasarruflu sulama sistemi ile su ihtiyacı yeraltı sularından karşılanıyor. Akıllı otomatik sulama sistemi kullanılan parkta, akıllı sensörler yağmur yağdığında durarak su tasarrufu sağlıyor.

Havalandırma borularının altında bulunan 325 ton büyüklüğünde su depoları ile parkın su ihtiyacı karşılanıyor.

AÇILIŞ İÇİN SONA GELİNDİ

Parkın yapımıyla ilgili açıklama yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, mevcut alanın daha önce bataklık olduğunu söyledi. Başkan Ercan, "Burayı ıslah ederek, çevre dostu bir parka dönüştürdük. Etkinlik alanları, yürüyüş, bisiklet ve fayton alanlarımız, mesire yerleri, gençler için halı saha ve basketbol, voleybol, tenis sahaları oluşturduk." dedi.

Pakın aynı anda 1 milyon kişiyi alacak kapasiteye sahip olduğunu hatırlatan Ercan, Sincan Park'ın açılışının yakın bir tarihte yapılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri