Ankara sokaklarının çiçekli taksicisi: Veysel Odabaşı!

Taksi şoförü Veysel Odabaşı, müşterilerine sıradan bir yolculuk deneyiminden ötesini sunuyor. Taksisinin içini adeta bir çiçek bahçesine dönüştürmüş, ufak bir sera bahçesine çevirdi. Odabaşı, "Çiçek sevgisi ve doğa sevgisi bende çok güçlü olduğu için aracımda da çiçekler yetiştirmeye başladım" dedi.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara’da Kavaklıdere’de görev yapan taksici Veysel Odabaşı, mesleğini ve yaşamını çiçeklerle buluşturduğu taksisiyle dikkat çekti. 1996 yılında taksiciliğe başlayan Veysel Odabaşı, 11 yıldır aracında çiçek yetiştiriyor.

Yıllar önce bir serada gördüğü küçük bir fesleğeni aracında yetiştirme kararı alman Odabaşı, "Seradaki bitkiler gibi benim arabam da kapalı bir alan dedim. O gün seradan aldığım fesleğenle bu yolculuğa başladım ve çiçeklerimle müşterilerime keyifli bir deneyim sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEKLERİNİN GETİRDİĞİ MORAL VE MOTİVASYON

Bu çiçekli taksi, yalnızca Veysel Bey’i değil, müşterilerini de mutlu ediyor. Hatta bir keresinde kanser tedavisi gören bir kadın yolcusunun yüzünü güldürerek ona moral olmuş. Odabaşı, “O gün tahlillerim kötüydü, ama sizin çiçekleriniz sayesinde çok büyük bir moral buldum. Teşekkür ederim’ bana minnettar kaldığını söyledi" diyerek Odabaşı’na teşekkürlerini ilettiğini aktardı. Bu olaydan çok etkilenen Veysel Odabaşı, hemen sanayiye giderek aracında çiçek yetiştirmek için özel pano yaptırıp ve çiçek sayısını artırarak serüvenine başladığını söyledi.

Çiçeklerin güzelliği ve doğal ortam hissi, yolcuların büyük ilgisini çekiyor. "Doğal çiçekli bir araçla yolculuk yapıyorum, mini bir sera gibi, bu ne güzel!" diyen müşterilerinden sık sık olumlu geri dönüşler aldığını aktardı. Odabaşı, “Zaman zaman zarar verenler de çıkmıyor değil. Özellikle gece sarhoş müşterilerden bazıları çiçeklerin yapraklarını koparabiliyor ya da ‘Bu gerçek mi?’ diye merak edip domates, biber gibi meyveleri yolabiliyorlar. Bunlar nadir olsa da canımı sıkıyor. Buna rağmen çiçek sevgisinden asla vazgeçmiyorum” dedi.

Odabaşı, taksisinin içi dört mevsim boyunca fesleğen, karanfil gibi çeşitli bitkilerle dolu, her bir bitkiyi kendi çocuğu gibi özenle büyüttüğünü söyledi: "Nasıl yeni doğmuş bir bebeğe bakıyorsanız, ben de bu çiçeklere öyle bakıyorum."

Çiçeklerin bakımında sulama, güneş ışığı ve havalandırmaya büyük önem verdiğini söyleyen Odabaşı, çiçekleriyle birebir ilgilenerek onların yaşamını sürdürmesini sağlıyor.

ÇİÇEKLERLE DOLU DOLU 11 YIL

Veysel Odabaşı, "11 yıldır bu şekilde devam ediyorum. Çiçekler, bana ve yolcularıma moral veriyor. Ben de onları mutlu ettikçe mutlu oluyorum" diyerek bu tutkusunu sürdüreceğini belirtti.
Başkent sokaklarında böylesine renkli ve neşeli bir taksi görmek, Ankaralılar için adeta bir sürpriz oluyor. Veysel Odabaşı’nın çiçeklerle dolu taksisi, yolcularına sadece bir ulaşım hizmeti sunmuyor, aynı zamanda unutulmaz bir yolculuk anısı bırakıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri