Ankara, Srebnenista Katliamını unutmadı!

Bundan tam 29 yıl önce meydana gelen Srebrenista Katliamı tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de derinden etkiledi. Bugün acısı halâ taze olan katliamı, Ankara Belediyeleri de unutmadı. Belediyeler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda katledilen binlerce Boşnak vatandaşı andı.

Srebrenista Katliamı 11 Temmuz 1995'te binlerce Boşnak vatandaşın öldürülmesiyle tarihte bir utanç kaynağı olarak yer aldı. Her yıl 11 Temmuz'da katliamda yaşamını yitiren vatandaşlar ilk günkü acıyla anılıyor.

Ankara belediyeleri de bu acı günü unutmadı. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan gönderilerde yaşamını yitiren binlerce vatandaş anıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyada bu acı güne ilişkin, ''Srebrenitsa Soykırımının 29. yıl dönümünde hayatını kaybeden binlerce masumu rahmetle anıyoruz. Bu acı insanlık tarihinin kara bir lekesi olarak hafızalardan asla çıkmayacaktır. Unutmayacağız.'' dedi.

Kahramankazan Belediyesi de, katliamın yıl dönümüne ilişkin olarak, ''Unutulan soykırım tekrarlanır.” Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız! Hayatını kaybeden 8 bin 372 Bosnalı vatandaşımızı rahmetle anıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de Instagram hesabı üzerinden Srebrenista Katliamı'na ilişkin bir paylaşım yaparak bu günü unutmadığını gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri