Ankara turizminde yüzde 10'luk düşüş: Beklentiler sonbaharda!

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Ankara turizmine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Akman, ağustos ayından sonra kentte hareketlilik beklediklerini ifade ederek, "En kötü ihtimalle geçen sene ile aynı rakamları yakalayacağız ya da yüzde 10’luk bir artışla 2023’ü geçeceğiz." dedi.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Ankara'da 2024 turizm sezonunu anadolugazete.com.tr'ye değerlendiren Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, kentin yaz aylarını genellikle sakin geçirdiğini ve asıl hareketliliğin sonbaharda başladığını belirterek, "Bu yılın ilk 6 ayında, geçen yıla kıyasla yüzde 10'luk bir düşüş yaşadık fakat ağustostan sonraki rezervasyonlara baktığımızda durum oldukça iyi gözüküyor. En kötü ihtimalle geçen sene ile aynı rakamları yakalayacağız ya da yüzde 10’luk bir artışla 2023’ü geçeceğiz." diye konuştu.

ANKARA'NIN TURİST PROFİLİ

Ankara'nın genellikle iç turizme hitap ettiğini ve Başkent olması nedeniyle büyükelçilikler ve yabancı misyonlar sayesinde belirli bir yabancı turist potansiyeline sahip olduğunu belirten Akman, "Yabancı turistlerin çoğu sağlık ve tedavi amacıyla geliyor. Bunun dışında Irak, İran ve Azerbaycan gibi ülkelerden yoğun ziyaretçi alıyoruz. Ayrıca Avrupa’dan da özellikle Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden turist çekiyoruz." dedi.

ANKARA'NIN KÜLTÜREL DEĞERLERİ TURİZME BAŞARIYLA KAZANDIRILDI MI?

Ankara'nın sanıldığının aksine büyük kültürel değerlere sahip olduğunu ancak bu zenginliğin turizme kazandırılamadığını ifade eden Akman, bu değerlere sahip çıkan yeni jenerasyonun iş başında olduğunu dile getirdi.

Akman, "Ankara’da başta Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi, ATO ve turizmciler olmak üzere tüm kent bu değerlerin öne çıkması için var gücüyle çalışıyor." ifadelerini kullandı.

​​​​​​​

"POLATLI ZİYARETÇİ SAYISI 2 KAT ARTTI"

Akman, özellikle Arslanhane Camii ve Gordion’un Anka​​​​​​​ra turizmine büyük bir ivme kazandıracağını belirtti. Bu yerlerin geçen yıl Eylül ayında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlatan Akman, "Bu bölgelerde sıkı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmaların sonuçlarını yakın zamanda göreceğiz ve Ankara turizmine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Polatlı’ya olan ziyaretlere baktığımızda geçen seneye göre giriş-çıkışların en az iki kat arttığını görüyoruz. Çalışmalar yeterli düzeyde ama her zaman daha iyisinin yapılabileceğine inanıyoruz, bu yüzden daha fazla çalışmalıyız ve bu ivmeyi hızlandırmalıyız." diye konuştu.

​​​​​​​

DEVAMINDA...

ATİD Başkanı Birol Akman, röportajın devamında, Ankara’nın yurt dışına direkt uçuşlarla ilgili sorununun turizme olan etkilerini ve potansiyel turistlerin kente kazandırılması için yapılabilecekleri aktaracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri