Ankara turizminin başkenti Beypazarı yöresel tatlarıyla dikkat çekiyor!

Ankara'nın turistik ilçelerinden biri olan Beypazarı, tarihi ve sosyal dokusunun yanı sıra kendine özgü lezzetleriyle de ziyaretçilerinin ilgi odağı oluyor. Peki, Beypazarı'nın hangi yemekleri meşhur? Beypazarı'nda hangi yöresel ürünler yenir? İşte detaylar...

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Beypazarı Ankara'nın en fazla yerli ve yabancı turist çeken ilçelerinden bir tanesi. Osmanlı döneminden kalma konakları, Hıdırlık Tepesi, Nusuh Paşa Hanı gibi tarihi önem arz eden yapıları içinde barındıran Beypazarı, ilçeyi ziyaret eden turistlere yöresel yemekleri ve ürünleriyle de adeta lezzet şöleni sunuyor.

BEYPAZARI'NA ÖZGÜ ENDER BULUNAN LEZZETLER

Beypazarı'na gelen vatandaşlar ilçenin uzun ve dar sokaklarına dizilmiş farklı tatları keşfederken, deyim yerindeyse 'karnını doyurmadan' ilçeden ayrılmıyor.

Beypazarı havuç üretiminde oldukça verim alınan ilçelerden biri. Bu nedenle neredeyse her dükkanda havuç ve karadut lokumu ya da havuç ve karadut suyu satışı yapılıyor. İlçenin öne çıkan atıştırmalıklarından Beypazarı Kurusu'nu da esnaflar gelen ziyaretçilere ikram ederek tanıtıyor.

DENEMEDEN GİTMEYİN!

Yine Beypazarı'nda popülerleşen Yaprak Sarma ve 80 katlı ev baklavası da turistlerin tadına bakmadan ilçeden ayrılmadığı lezzetlerden. Çok sayıda vatandaş, bu lezzetleri yerinde tattığı gibi satın alarak evine ve yakınlarına da götürüyor. Bu da ilçede ekonominin canlı kalmasını ve ürünlerin tanıtılmasını sağlıyor.

Beypazarı'nda kurutulmuş gıdalar da çokça satılıyor. Özellikle kuru tarhana, erişte, yufka, Cimcik, bazlama, cevizli sucuk, Ebesüt gibi ürünler vatandaşların kuru olarak alıp, evlerine götürdüğü ürünler olarak dikkat çekiyor.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER GURUR KAYNAĞI

Beypazarı'na özgü yöresel lezzetlerin bazıları da aldığı 'Coğrafi İşaret' belgesiyle ilçeye gurur kaynağı oluyor. Beypazarı Kurusu, Cevizli Sucuk, Yaprak Dolması, Havuçlu Lokum ve Höşmerim gibi ürünler farklı tatlarıyla Coğrafi İşaret almaya hak kazandı.

​​​​​​​​​​​​​​

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri