Ankara Üniversitesi 4 basamak birden yükseldi

Ankara Üniversitesi Araştırma Üniversiteleri Performans Sıralaması'nda 4 basamak birden yükseldi. 2022 yılında 13'üncü sırada yer alan Ankara Üniversitesi, 2023'te 9'uncu sıraya yerleşti.

DERLEME: BERAT TEMİZ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2023 yılına ilişkin Araştırma Üniversiteleri Performans Sıralaması'nı açıkladı. 23 araştırma üniversitesinin aldığı sıralamada Ankara Üniversitesi, bir önceki yıla göre 4 basamak birden yükseldi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ 9'UNCU SIRADA

2022 yılında açıklanan sıralamada 13'üncü sırada bulunan Ankara Üniversitesi, "araştırma kapasitesi", "araştırma kalitesi" ve "etkileşim ve işbirliği" alanlarında 32 göstergeyle belirlenen 2023 sıralamasında 9'uncu sırada yer aldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 4 basamak birden yükselme başarısı göstermelerinin ardından "Bu başarıda şüphesiz araştırma yapan hocalarımızın onlara destek veren idari kadromuzun ve bizleri sürekli teşvik eden güzide öğrencilerimizin büyük katkısı var" açıklamasında bulundu.

ODTÜ İKİNCİ OLDU

Sıralama sonuçlarına göre, 23 araştırma üniversitesi arasında Koç Üniversitesi birinci, ODTÜ ikinci ve Sabancı Üniversitesi üçüncü sırada yer alırken bu üniversiteleri İTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Yıldız Teknik ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü takip etti.

HACETTEPE 10, GAZİ 15'İNCİ SIRADA

Ankara'da faaliyet gösteren Hacettepe Üniversitesi araştırma üniversiteleri performans değerlendirmesinde 10'uncu sırada bulunuyor. Gazi Üniversitesi ise sıralamaya 15'inci olarak girdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri