Ankara Üniversitesi, veteriner adaylarını Uygulama Çiftliğinde ağırladı

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen veteriner fakültesi öğrencileri, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde düzenlenen iki günlük eğitim programına katıldı. Bu kapsamda, 9 veteriner fakültesi öğrencisi, çiftlikte bir gece yatılı kalarak çiftlik yaşamını ve hayvan bakımı ile ilgili en ince ayrıntıları öğrenme fırsatı buldu.

Eğitim boyunca öğrenciler, kanatlı hayvancılık, koyunculuk, besicilik gibi çeşitli ünitelerde uygulamalı eğitim aldı. Ayrıca, çiftlikteki atlar ve inekler gibi hayvanlarla yakından ilgilenerek, olumsuz durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiğini öğrendiler. Eğitim sürecinde, atların nalı temizleme, tımarlama ve muayene gibi işlemlerine de katılan öğrenciler, hayvanların sağlık durumlarını yakından inceleme şansı elde etti.

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Mina Nur Güler, bu eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti. Güler, "At nalı temizleme, tımarlama ve muayene gibi önemli işlemleri öğrenme fırsatımız oldu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine bu imkanı sağladıkları için teşekkür ederim." dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Meliha Nur Salgara da çiftlikte eğitim almaktan memnun olduğunu ifade ederek, "Bu çiftlikte kanatlı hayvan, büyükbaş ve küçükbaş ünitelerinde çok deneyim kazandık. Mesleğimiz sahada öğrenilen bir şey, bu yüzden bu tür uygulamalar çok önemli." diye konuştu.

Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği Sorumlu Veteriner Hekimi Hilmi Başer ise öğrencilerin suni tohumlama, hayvan besleme, sürü yönetimi ve çeşitli hayvan üniteleri hakkında yoğun bir eğitim programına tabi tutulduğunu belirtti. Başer, "Bu tür programların artması ve devam etmesi bizim isteğimiz. Çiftliğimizde verilen eğitimin öğrenciler için çok katkı sağladığını düşünüyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri