Ankara Üniversitesi’nde tartışmalı akşam yemeği zammı

Ankara Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz yıl 6 TL olan yemek ücretlerinin geldiği noktaya tepkili.

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Öğrenciler için 6 TL olan yemek fiyatı bu eğitim öğretim yılı öncesinde 15 TL’ye çıkan Ankara Üniversitesi’nde bir tartışmalı yemek zammı kararı daha geldi.

Belli kampüslerde akşam yemeği çıkacağı bilgisi verilen açıklamada, gündüz 15 TL olan yemeğin akşam saatlerinde 40 TL’ye öğrencilere verileceği duyuruldu.

ÖĞRENCİ TEPKİSİ İNDİRİM GETİRDİ

Öğrencilerin yoğun tepkisiyle karşılaşılan kararda Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar yapılan zamda indirime gidileceğini açıkladı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yerleşkesinde bulunan Cumhuriyet Kız Öğrenci Evinde öğrencilerle bir araya gelen Ünüvar, 40 TL olan akşam yemeği ücretinin 30 TL’ye çekileceği bilgisini verdi.

15 TL’nin büyük tepki ile karşılandığı üniversitede 30 TL de tepki gördü. Öğrenciler arasında da ekstra indirim ve ücretsiz yemek talepleri olan öğrenci sayısı hayli fazla.

ÜCRETSİZ YEMEK TALEBİ HAYLİ FAZLA

Bir grup öğrenci bunun bir hak olduğunu söyleyerek, üniversitede yemeklerin ücretsiz verilmesi gerektiğini savunuyor. Bir grup öğrenci ise daha indirimli fiyatlara yemek yemeleri gerektiğine inanıyor.

HANGİ YEMEKHANELERDE AKŞAM YEMEĞİ VAR?

16 Ekim Pazartesi itibarı ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Tıp Fakültesi (Cebeci) Öğrenci Yemekhanesi, Milli Piyango Öğrenci Yemekhanesi, Veteriner Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Gölbaşı Öğrenci Yemekhanesi ile Vehbi Koç Öğrenci Evinde akşam yemeği hizmeti verilmeye başlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri