Ankara Valiliği yardım elini uzattı ‘Kimsesiz’ vatandaşın kimsesi oldu

Ankara'nın merkezinde soğuktan korunmaya çalışan evsiz vatandaş, koltuk değnekleri süngerlerinden kendine yatak yaptı’ başlıklı özel haberimizin yayınlanmasının ardından güzel gelişmeler oldu. Ankara Valiliği harekete geçti ve vatandaşımıza yardım elini uzattı. İşlemleri tamamlanan vatandaş, Valilik sayesinde sıcak yuvaya kavuştu.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberimiz üzerine Ankara Valisi Vasip Şahin’in talimatları doğrultusunda Protokol Müdürü ve Basın Müdürü V. Adem Sezer tarafından konuyla ilgili birimlere gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Vatandaşın yeri tespit edilerek görevliler evsiz vatandaşa ulaştı. Vatandaşın sağlık, kişisel hijyen ve giyinme ihtiyaçları karşılanarak, Ankara Valiliği tarafından bu amaçla hizmete alınan misafirhaneye yerleştirildi.

İhtiyaç sahibi dezavantajlı vatandaşlara hizmet sağlayan Ankara Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen proje kapsamında, Başkent’te evsiz ve kimsesiz vatandaşlar için soğuk kış şartlarından korumak, rehabilitasyonlarını sağlamak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan misafirhanelerde hizmet sunmaya devam ediyor.

Valilik, sokakta yaşayan evsiz ve yurtsuz vatandaşlara geniş kapasiteli misafirhanede 2 öğün yemek ve giysi yardımı yapıyor. Ayrıca sağlık ve kişisel bakım ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Ayrıca, Valilik hizmetleri arasında 61 yaşını tamamlamış ve engelli vatandaşları rehabilitasyon merkezine veya istemeleri halinde huzurevlerine de yerleştirmede yer alıyor. Aynı zamanda başka illerde ikamet eden akrabalarının yanına gitmek isteyenlerin ulaşım ve diğer giderleri karşılanarak yardımcı olunuyor.

Yapılan hizmetler Valilik tarafından düzenli olarak denetlenerek gözden geçiriliyor. İhtiyaç duyulan yeni tedbirler ise ivedilikle alınıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri