Ankara Valililiği, Hurdacılar Sitesinde çıkan büyük yangınla ilgili açıklama yaptı: "Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın"

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki İvedikköy Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde bugün öğle saatlerinde büyük çapta bir yangın meydana geldi. Ankara Valiliği, olayla ilgili açıklama yaptı.

Atıl lastiklerin bulunduğu açık alanda başlayan yangın, çevredeki hafif metallerin de alev almasıyla kısa sürede büyüyerek kontrol altına alınamaz bir hal aldı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle yakındaki işyerlerine hızla sıçradı.

Yangına müdahale etmek amacıyla çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Ekipler, havadan ve karadan koordineli bir şekilde çalışarak yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyorlar. Ancak, yangının şiddeti ve yayılma hızı nedeniyle söndürme çalışmaları zaman zaman zorluklarla karşılaşıyor.

Ankara Valiliği, yangınla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Olayın nedeni henüz netlik kazanmazken, yangının çıkış sebebinin atıl lastiklerin bulunduğu açık alanda başladığı belirtildi. Valilik, “Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmiş olup, söndürme çalışmaları havadan ve karadan tüm hızıyla devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

İvedikköy Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan diğer işyerleri de tedbir amaçlı boşaltılırken, bölgeye girişler kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri