Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da çıkan ve Bolu'ya sıçrayan yangınla ilgili konuştu: "Büyük olasılıkla insan hatası kaynaklı"

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi ile Bolu'nun Gerede ilçesi arasında çıkan orman yangınıyla ilgili yetkililerden önemli açıklamalar geldi. Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının çıkış sebebinin henüz netleşmediğini belirtirken, büyük olasılıkla insan hatasının yangına yol açmış olabileceğini ifade etti.

Yangın, Kızılcahamam'a bağlı Şahinler Mahallesi'nde otluk alanda başladıktan sonra hızla yayılarak Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve iki helikopter sevk edildi. Ankara ve Bolu illeri arasında koordineli bir şekilde yürütülen yangınla mücadele çalışmaları, rüzgarın etkisiyle daha da zorlu hale geldi.

Vali Şahin, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Şahinler Mahallesi’nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Bolu Gerede Demirler Köyü arazisine yayılmış durumda. Ekiplerimiz hızla müdahale ediyor. Hem havadan hem de karadan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yangının önüne geçebilmek için yoğun çaba sarf ediliyor" dedi.

Şahin, bölgedeki ağaçların yangına dayanıklı türler olduğunu ve yangının büyük ölçüde otluk alanlarda etkili olduğunu belirtti. "Yangının çoğunluğu mera ve ot yangını şeklinde, arazideki meşe ağaçları yangına dayanıklı olduğundan orman yangını büyük bir boyuta ulaşmadı" diye ekledi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin sorulara yanıt veren Vali Şahin, "Henüz teknik olarak kesin bir şey söylemek mümkün değil ancak yine insan hatasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunlar tespit edilecek" şeklinde konuştu.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise yangının sıçradığı Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü’nde 65 kişinin tahliye edildiğini belirtti. "Yangın, evlere birkaç metre kala durduruldu. Hızlı müdahale sayesinde yangının yerleşim alanlarına sıçraması engellendi ve vatandaşlarımız güvenli bölgelere tahliye edildi" dedi.

Vali Kılıç, yangınların genellikle insan kaynaklı olduğunu ve bu mevsimde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Orman yangınları büyük çaba ve enerji gerektiren mücadelelerdir. Hepimizin, ormanlarımızı korumak için daha duyarlı ve dikkatli olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri