Ankara ve Bolu'da etkili etkili olan yangın 22 saat sonra kontrol altına alındı: Kızılcahamam'da başlayıp Gerede'ye sıçramıştı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinden Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangını, yaklaşık 22 saat süren yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Yangın, önce Kızılcahamam'a bağlı Şahinler Mahallesi'ndeki otluk alanda başlamış, ardından Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana yayılmıştı. Yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Alevlerin etkisini sürdürdüğü bölgelerde karadan ekipler, havadan ise uçak ve helikopterlerle müdahale ediliyor. Kızılcahamam'ın Berçinçatak Mahallesi, tedbir amaçlı olarak tahliye ediliyor. Yangından korunmak için bazı vatandaşlar evlerini korumak amacıyla traktörlerle etrafını sürdü, büyükbaş hayvanlar da güvenli bölgelere taşındı. Jandarma ekipleri, bölge halkını anonslarla bilgilendiriyor.

Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bolu Gerede'deki yangın kontrol altına alındıktan sonra aynı bölgede başlayan yeni bir yangına müdahale edildiğini belirtti. Açıklamada, hava sıcaklıklarının yüksek olduğu bu günlerde orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Yangına karşı yürütülen çalışmalar kapsamında 4 helikopter, 23 arazöz, 158 araç ve iş makinesi ile toplam 561 personel görev aldı. Yangın nedeniyle dün Demirler ve Kavacık köylerinde yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve engelliler dahil olmak üzere 123 kişi tedbir amacıyla tahliye edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri